“AVAZOVO” KIĆENJE TUĐIM PERJEM I SVOJIM ZLOČINIMA: Cacinog ubicu, Kastrata, Radončić je nakon likvidacije Ćele Delalića zaposlio kao šefa svog osiguranja!

26 05 2017

“Dnevni avaz” već mjesecima, iz dana u dan, objavljuje feljton o političkim ubistvima, zapravo besramno, i bez ovlaštenja, prepisuje tekstove koje su godinama objavljivali drugi mediji, “Slobodna Bosna”,  prije svih


Foto: Dani

 

U to vrijeme, kada je vlasnik “Avaza” Radončić virio iz dupeta svakog člana obitelji Izetbegović, njegov list je vodio žestoku hajku protiv “Slobodne Bosne” i “Dana” zbog pisanja o zločinima “u interesu države”, koje su on i njegovi urednici “otkrili” 15-20 godina kasnije. “Ko Bošnjacima podmeće terorizam i zločine?!” vrištalo je i prijetilo  sa stranica tada “najtiražnijeg bošnjačkog glasila”.

Upravo je na stranicama “Avaza” tadašnji bošnjački lider Alija Izetbegović novinarke “Bosne” i “Dana” koje su istraživali te zločine nazvao “prostitutkama!”.

“Dnevni Avaz” danas je počeo objavljivati u nastavcima tekst iz “Dana”, objavljen 2005., dakle prije dvanaest godina. Tada se prvi put u medijima oglasio ubica Mušana Topalovića Cace, do tada nepoznati, samozatajni  Esnaf Kastrat. “Da, ja sam pucao u Cacu”, priznao je tada u razgovoru  za “Dane” Kastrat,  bivši vojni policajac Armije BiH.

Kako je “Dnevni avaz” tada reagirao na ovo senzacionalno otkriće i priznanje zločina? Naravno, nikako, prešutio je kao i sve drugo što je bilo vezano za teme koje sada, prepisujući druge, “otkriva”.

“ŠĆEPO” ZOVE “KASTRU”

Međutim, dvije godine kasnije, 2007.,  Fahrudin  Radončić, “Avazov”  “Utemeljitelj” i “Konsultant”,  ipak se posvećuje Topalovićevom ubici Esnafu Kastratu – zapošljava ga u “Avaz” kao glavnog šefa čitavog sistema osiguranja, svoga ličnog, kao i poslovnog! Uslijedilo  je to neposredno nakon likvidacije Ramiza Delalića Ćele, još jednog “odmetnutog” i likvidiranog ratnog komandanta Armije BiH.

“Radončić je i prije ubistva Ćele vodio računa o svojoj sigurnosti, ali nakon toga postao je paranoičan, i tu svoju paranoju prenosio je na sve zaposlenike”, kaže za portal “SB” izvor iz tadašnje Radončićeve blizine.

Radončić je tada Kastratu dao odriješene ruke i basnoslovno visoku plaću, samo da otkloni i najmanju   prijetnju za svoju sigurnost. Kastrat je o trošku “Avaza” nabavio najsuvremeniji sigurnosni sustav, stotine vidljivih i nevidljivih kamera postavljenih po njegovim poslovnim i stambenim objektima povezanih sa centralnom sugurnosnom prostorijom.

“Radončić je na posao dolazio i sa njega se vraćao posebno utvrđenim trasama, sporednim cestama, daleko od glavnih ulica. Kastrat  je napravio i tzv.kodovnik, kojeg smo morali koristiti prilikom razgovora radio-vezom”, otkriva naš sugovornik.

Ko je Esnaf Kastrat, ubica Mušana Topalovića Cace i nekadašnji šef osiguranja Fahrudina Radončića? O njemu se vrlo malo zna. Rođen je u Gusinju i rođak je Fahrudina Radončića. Tvrdio je da je bio vojni policajac u bivšoj Jugoslavenskoj narodnoj armiji, pa čak i da je bio lični pratilac generala Veljka Kadijevića, posljednjeg ministra odbrane SFRJ i člana “udruženog srpskog zločinačkog pothvata”.

PUCANJ U CACU

Na početku rata u BiH postaje komandant jedinice vojne policije Prvog korpusa ABiH, navodno po preporuci bivših kolega iz JNA,  bezbjednjaka Šaćira Arnautovića i Jusufa Jašarevića. Među pretpostavljenim njegova jedinica se naziva “Kastrini”, po njegovom pseudonimu. “Kastrini” vojni policajci, prema šturim informacijama koje postoje o njima,  imali su isti status  kao i “Ševe” u okviru MUP-a: specijalne operacije, strogo povjerljive prirode, koje su uključivale i unutrašnji teroror prema neprijateljima i protivnicima.

Zato ne čudi da je upravo Kastratu sa saradnicima povjeren zadatak da uhapšenog i premlaćenog Topalovića odveze iz zgrade Prvog korpusa u Centralni zatvor i ubiju ga tokom vožnje,  nakon navodnog pokušaju bijega.

Esnafa Kastrata je Fahrudin Radončić otpustio sa funkcije šefa osiguranja nakon što je ovaj izgradio sistem zaštite, navodno zbog sumnje da je nešto mućkao sa nabavkama sigurnosnih kamera.

Nakon toga se ponovo vratio u anonimnost. Tvrdi se da povremeno boravi u Austriji gdje se bavi građevinskim biznisom. Iz anonimnosti ga je ovih dana izvukao rođak i bivši poslodavac, ali i vjerovatno kolega iz jugoslavenskih bezbjednosnih vojnih službi,  Fahrudin Radončić Šćepo…

Izvor: Slobodna Bosna

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: