„SB“ EKSKLUZIVNO SAZNAJE: Sud presudio da Fikret Muslimović nije oklevetao Radončića kada ga je nazivao “Šćepom”, KOS-ovcem i srpskim špijunom!

25 05 2017

Muslimović je lidera SBB-a optužio da je kriminalac, strani špijun, da je naručivao likvidacije, pored ostalog i Muslimovićevu koju je, prema vlastitom priznanju po zahtjevu Sefera Halilovića i Radončića, trebao izvršiti Ramiz Delalić Ćelo

Općinski sud u Sarajevu donio je presudu kojom se obavezuje Fikreta Muslimovića, penzionisanog generala Armije BiH i savjetnika bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, da plati kaznu od hiljadu maraka Fahrudinu Radončiću zbog klevete koju je iznio o njemu u knjizi “Lažovi i ubice”.

Radončić je tužio Muslimovića, ratnog šefa bezbjednosti Armije BiH i bivšeg oficira JNA, zbog brojnih tvrdnji i optužbi iznesenih u knjizi štampanoj 2013. godine.

Muslimović je lidera SBB-a optužio da je kriminalac, strani špijun, da je naručivao likvidacije, pored ostalog i Muslimovićevu koju je, prema vlastitom priznanju po zahtjevu Sefera Halilovića i Radončića, trebao izvršiti Ramiz Delalić Ćelo.

Prema presudi sutkinje Radmile Džajić, Muslimović tokom suđenja nije ponudio dokaze o Radončićevom kriminalnom djelovanju, budući da tužitelj (Radončić) zbog tih djela nije pravomoćno osuđivan.

Ono što je interesantno u ovoj presudi jeste da Sud nije kao klevetu ocijenio tvrdnje iz knjige Fikreta Muslimovića prema kojima je Radončić bio špijun Kontraobavještajne službe JNA pod kodnim imenom “Šćepo”.

Sud je prihvatio dokaze koje su iznijeli Muslimovićevi svjedoci, bivši oficiri JNA i Armije BiH Mustafa  Čandić i Dževad Jusić, prema kojima je Radončić bio “vrhunski obučeni špijun KOS-a kodnog imena Šćepo“.

Fahrudin Radončić je zbog duševnih bolova i štete koja mu je klevetama u knjizi nanio Muslimović tražio obeštećenje od 25 hiljada maraka, a presuđeno mu je, dakle, svega hiljadu KM.

Očekuje se da će se obje strane žaliti na ovu presudu, a ako on bude pravomoćna, za posljedicu će imati to da ubuduće nazivati Fahrudina Radončića “KOS-ovcem i Šćepom”, neće biti kažnjivo, jer nije riječ o kleveti!

Izvor: Slobodna Bosna

 

 

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: