Apokaliptične tendencije i potpuno otvaranje Pandorine kutije: Trumpovo stvaranje “Arapskog NATO-a” s centrom u Rijadu uvertira je u rat bez prestanka

23 05 2017

Autor: D. Marjanović

Sinoć se dogodio strašan teroristički napad u engleskom gradu Manchester. Ubijeni su, mahom mladi ljudi, za vrijeme trajanja koncerta. Zadnje informacije govore kako je ubijeno 22 ljudi, a velik broj ih je ranjeno. U vrijeme pisanja ovog teksta još uvijek nitko nije preuzeo odgovornost za ovaj napad, no, samoubilački potpis je prepoznatljiv i nije teško zaključiti tko bi mogao stajati iza ovog pokolja.

Isto tako nije teško i prije preuzimanja odgovornosti pogoditi tko nije odgovoran za jučerašnji napad. Napad sigurno nije izvela sirijska vojska, niti libanonski Hezbollah niti neka od paramilitarnih skupina koja se nalazi pod kontrolom, ili barem utjecajem Irana. No, slušajući američkog predsjednika jučer u Izraelu, neupućena osoba mogla bi dobiti dojam kao da sva zla koja haraju po površini ovog svijeta na ovaj ili onaj način izlaze iz teheranskog inkubatora.

Njegova agresivna iranofobija tragična je na nekoliko razina, pa krenimo redom. Kao prvo, ovo se može definirati kao zadnja stanica nadanja u neke pozitivnije aspekte Trumpove vanjske politike. Tragična je ta činjenica zbog toga što je, ironično, vanjskopolitički aspekt bio zapravo i jedina potencijalno pozitivna točka Trumpove kandidature.

Izvor: Advance.hr

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: