DODIK PO SVOM: Četnici su spasioci Srpske – u čemu je problem ako se postrojavaju?

22 05 2017


Ilustracija

Milorad Dodik predsjednik RS dao je šokantnu izjavu povodom napada na ekipu TV N1 u Višegradu od strane Ravnogorskog četničkog pokreta koji je obilježavao 70 godina od ubistva zločinca Draže Mihailovića.

On je rekao da četnici ne predstavljaju nikakvu sigurnosnu prijetnju BiH te da nema osnova za gonjenje napadača na TVN1 jer kako kaže novinari su isprovocirali rekaciju. On je još dodao da su “Osvetnici” i Četnički pokret heroji Srpske i da imaju sva prava da paradiraju u kako kaže nezavisnoj RS.

Dodik se osvrnuo na temu o selefijama i dodao sa su oni 3 puta gori od četnika koji su samo branili Srpski narod od strahovite tehnike ARMIJE BIH. Možda je Dodik u zadnje vrijeme jeo nekakve gljive za halucinaciju pošto je upravo paravojna Vojska RS imala svu tehniku od JNA. Na skupu u Višegradu bilo je oko 1000 pripadnika ovog pokreta što je veliki sigurnosni problem s obzirom da su određene grupe došle iz Srbije.

Ova izjava dolazi u jeku napetih odnosa zbog događaja iz Višegrada a da li će reagirati neko iz Federacije ostaje da se vidi.

Izvor: bhmagazin.org / bh-info.com

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: