Profašističko ponašanje hrvatskih maturanata je uobičajeno

20 05 2017
Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocijenio je da je profašističko ponašanje hrvatskih maturanata, koji su uvikivali ustaški pozdrav “Za dom spremni”, uobičajeno.

Miodrag Linta / Vijesti.ba

“Skandalozna je činjenica da je hrvatska policija mirno posmatrala maturante kako uzvikuju ustaški pozdrav `Za dom spremni` što još jednom potvrđuje proustaški karakter Hrvatske”, istakao je Linta u pisanoj izjavi.

On je naveo da je jedan od najboljih dokaza profašističke orijentacije većine hrvatske omladine istraživanje iz 2015. godine, koje su sproveli Institut za društvena istraživanja u Zagrebu i hrvatska nevladina organizacija GONG, a prema kojem čak 71 odsto učenika završnih razreda srednjih škola u Hrvatskoj smatra da NDH nije bila fašistička tvorevina.

“Ništa drugo i nije bilo za očekivati kada se uzme u obzir činjenica da je u obaveznoj lektiri za šesti razred osnovne škole roman Stjepana Tomaša koji sadrži promovisanje ustaštva odnosno ustaški poklič `Za dom spremni` i rečenice poput `Mi smo spremni poglavniče`”, naveo je Linta.

On je ukazao i na postojanje tri priručnika za osnovnu školu u kojima se veliča uloga ustaša kao oslobodilačkog pokreta, koji se tobože borio protiv srpskog centralizma, a poriču zločini, odnosno genocid nad Srbima u NDH.

Linta je napomenuo da na profašističku orijentaciju većine hrvatskih maturanta posebno utiče proustaški pjevač Marko Perković Tompson koji veliča ustaške pokolje Srba.

Prema njegovim riječima, u Hrvatskoj postoji na stotine portala koji su posvećeni ustašama, NDH, Anti Paveliću i drugim poznatim ustaškim zločincima, a država je dozvolila i da se u nadležnom ministarstvu registruju razna veteranska udruženja koji u grbu imaju ustaški pozdrav “Za dom spremni”.
(Vijesti.ba / SRNA)

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: