Jasmin Mayor: RIJASET ISLAMSKE ZAJEDNICE U ZAROBLJENIŠTVU

21 04 2017

Iz ciklusa “Za cjelovitu Bosnu, ili za SDA”(oboje nije moguće):
RIJASET ISLAMSKE ZAJEDNICE U ZAROBLJENIŠTVU


Foto: Arhiv

Poput najmoćnije hobotnice, SDA je svoje pipke omotala oko cjelokupnog tijela RIJASETA ISLAMSKE ZAJEDNICE BiH, te u njena pluća, kroz njen dušnik, ugurala svoj izdanak i omogućila Islamskoj zajednici BiH da slobodno udahne samo onoliko puta koliko joj SDA odobri.

Mogućnost samostalnog i slobodnog disanja RIJASET Islamske zajednice BiH uopće nema! ZAŠTO?

Zato što se sve odigrava u Sarajevu, stolnom gradu, gdje stoluje fašistička organizacija “Mladi muslimani”, na čelu sa Hasanom Čengićem, neprijateljem cjelovite i suverene Bosne i Hercegovine i zagovaračem izgradnje begovata FILDŽAN države, znači i velike Srbije, koji bi egzistirao isključivo na neljudskim odnosima “ROB-GOSPODAR”.

Fašistoidni pokret “Mladi muslimani”, po koima je dobila naziv i daleko najduža ulica u Sarajevu, koja Sarajevo cjelokupno opkoljava, ima veoma moćno, pljačkama i prevarama obogaćeno članstvo, koje je uvučeno u sve dijelove RIJASETA, te uz to čini cjelokupnu Skupštinu IZ-BiH, koja odlučuje o svemu u Islamskoj zajednici BiH.

Kako je fašistički pokret “Mladi Muslimani” i suosnivač SDA stranke, zajedno sa Srpskom akademijom nauka i umjetnosti, “SANU”, pokret i sačinjava kičmu SDA i njen vrh, ustvari glavu te političke nemani.

Ujedinjene ove dvije političke komponente uvjetovali su istovjetni ciljevi.

Za “SANU” je cilj svih ciljeva bila i ostala VELIKA SRBIJA, a svoju šansu je pronašla u “Mladim muslimanima, koji jos od povlačenja Turaka sa Balkana, boluju za svojim izgubljenim feudalnim privilegijama, a kako “Mladi muslimani” u Europi ne mogu imati ovlasti nad pripadnicima drugih konfesija, zadovoljili bi se samo vladavinom nad muslimanskim življem i nad bar 22 posto sadašnjeg dijela Bosne, naravno, sa osloncem na Tursku.

Zato je “SANU” na čelu sa Dobricem Ćosićem i četnickim vojvodom Vojislavom Šešeljem već 1986. godine krenula u žestoku ofanzivu odbrane pritvorenih čelnika “Mladih muslimana”, a protiv Hamdije Pozderca i njegovih saboraca, kojima je cilj bio sačuvati cjelovitu Bosnu, sa ljudskim međusobnim odnosima između svih konfesija, koji su tada činili vlast u R BiH.

Danas najpoznatiji izdanak te vlasti je Bogić Bogićević, tvorac onog čuvenog “NE” Miloseviću i čovjek koji je spriječio najveće pokolje koji su mogli biti, a koji danas iz svoga stana u Sarajevu, gotovo da ne smije ni izaći, jer se borio za nedjeljivu Bosnu.

– Upravo zbog takve konstalacije uspostavljenih odnosa moguće je vidjeti kako se danas na sve strane javljaju protivnici bilo kakve podjele BiH, a da RIJASET IZ-BiH nijemo šuti, jer su u strahu za sopstvene živote.

– Upravo zbog takvih odnosa je moguće da svi FRANJEVCI u BiH otvoreno zagovaraju cjelovitu BiH i borbu protiv njene podjele, a da gotovo sve efendije, u strahu za posao, nijemo šute i gotovo “ne dišu”.

– Upravo je zbog toga moguće da se biskup katoličke crkve Franjo Komarica otvoreno zalaže za ukidanje Republike Srpske i Federacije BiH, a da REIS Kavazović šuti i ćutke prima kritike Hasana Čengića, zbog jačeg nepodupiranja Bakira Izetbegovića.

– Izuzetan primjer strahovlade SDA stranke i pokreta “Mladi muslimani” nad Islamskom zajednicom BiH, desio se ovih dana u Sanskom Mostu. “Proslavljeni” sanski kabadahija Asim Kamber, inače član najužeg be-ha rukovodstva SDA stranke, kojega je AID još 1998. godine IDENTIFIKOVAO kao hrvatsku špijunsku poziciju u BiH, te koji se proslavio likvidacijom generala Armije RBiH i komadanta 7.KORPUSA, Mehmeda Alagića, u Sanskom Mostu postaje NEPOŽELJAN.

Narod za njega nije htio glasati, pa ga je Bakir Izetbegović “maestralnom” rokadom i bez glasova uvukao u Parlament FBiH.

Da zlo po Kambera bude veće, glavni imam Sanskog Mosta, profesor Husein Kovačević, inače borac 5.KORPUSA Armije RBiH na par hudbi je rekao otvoreno: “Nemojte glasati za one koji su se ogriješili o zakon, koji terorišu narod, ili šuruju i sarađuju sa neprijateljima države.”

Kovačević pri tome nije spomenuo nikakvo ime, ali se pogođenim osjetio Asim Kamber i započeo hajku na glavnog imama profesora Huseina Kovačevića. Ulje na vodu je dolio program i protokol obilježavanja otkrivanja šehidskog spomen obilježja u Bartikovcima prije par dana, koji nije dozvolio obraćanje Asimu Kamberu.

Iako je insistirao da se obrati, njegov zahtjev je kategorički odbijen. ”Oni koji šuruju sa politikom ratnog zločinca Fikreta Abdića i koji ruše temelje drćave BiH, nemaju šta da traže na šehidskim spomen obilježjima a kamoli da se obrate”, rekli su prisutnim novinarima mještani Bartikovaca. Na odlasku Kamber je ”zaprijetio” da će pisati o tome.

Kao što je Asimova ”Inmedia” najavila uslijedio atak na Islamsku zajednicu i njen MEDŽLIS u Sanskom Mostu, sa borcem 5. KORPUSA Armije RBiH, efendijom prof. Huseinom Kovačevićem na čelu, od strane porodičnog medija Asima Kambera, pod nazivom “INMEDIA”.

I umjesto da RIJASET IZ-BiH odbrani svoj ekonomski daleko najači i najorganizovaniji MEDŽLIS u BiH, čiji su tvorci bili upravo efendija Husein Kovačević i rahmetli general Mehmed Alagić, po nalogu Hasana Čengića RIJASET je ponudio efendiji prof. Huseinu Kovačeviću, da se iz Sanskkog Mosta preseli u Sarajevo i da za njega tamo ima mjesta, kako bi oslobodio prostor za djelovanje Asima Kambera.

Efendija Kovačević je tu ponudu odbio rekavsi: “Ja sam se za ovaj grad borio i oslobađao ga sa puškom u ruci, a borim se i sad mirnim putem, kako bi njegovi stanovnici ostali na svojim ognjištima. Radije ću umrijeti, nego ostaviti nezaštićen MEDŽLIS Asimu Kamberu, bez ikakvih šansi da preživi pred njegovom samovoljom. Čast i din Islam mi ne dozvoljavaju da uzmaknem. Hvala vam na unaprjeđenju, ali za ovaj grad je poginulo dosta članova moje porodice i šire familije. Iz njega idem samo mrtav!”

Sada je na redu Hasan Čengić, da kao predsjednik muslimana BiH, spašava “čast” i “obraz” Srpske akademije nauka (“SANU”), SDA, “Mladih muslimana, Velike Srbije i Fildžan begovata.

Otkrio i narodu na uvid dao: Jasmin Mayor,
21.04.2017

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: