ISPRIKA JE GORA OD GREŠKE! Čengić: To što je odbijen zahtjev za reviziju tužbe od strane MSP u Haagu dobro je po Bošnjake!

19 04 2017

TEME

Kao gost seminara za imame, predsjednik Sabora IZ-e  u BiH Hasan Čengić održao je predavanje „Tužba BiH protiv Jugoslavije – presuda i njena revizija“, gdje je kritizirao reisa i tražio podršku za Izetbegovića


FOTO: Čengić (Screenshot, FTV)

Prije desetak dana gost redovnog seminara za imame Medžlisa islamske zajednice Sarajevo bio je predsjednik Sabora Islamske zajednice  u BiH g. Hasan Čengić. Tema predavanja bila je „Tužba Bosne i Hercegovine protiv SR Jugoslavije – presuda i njena revizija“.

On  je prisutnim  imamima u amfiteatru GHM iznio pregled pravnih aktivnosti koje je BiH poduzela u ovom procesu od samih početaka pa sve do njene nedavne revizije, kao i svih posljedica proisteklih iz ovih procesa.

„Predsjednik Sabora smatra da je podnošenje zahtjeva za reviziju presude po tužbi BiH protiv Srbije u Međunarodnom sudu pravde u Haagu uprkos njenom neprihvatanju bilo veoma bitno, te da i pored toga postoje dobre strane ovog procesa. Naglasio je da je revizija presude po tužbi BiH protiv Srbije bila ispravna i jedina moguća stvar, te da je neophodno da mi sačuvamo istinu o tome pogotovo za generacije koje dolaze“, izvjestili su mediji Islamske zajednice.

Međutim, mediji nisu eksplicite citirali izjavu Čengića u kojoj je rekao da je, s jedne strane čak i dobro da su Bošnjaci izgubili proces sa podnošenjem zahtjeva za reviziju tužbe BiH protiv Srbije za genocid jer je, kako je rekao, “svijet shvatio kakvu imamo strukturu Predsjedništva BiH, pa će se stoga morati mijenjati ovakav Ustav BiH“.

Ponovio je da imami moraju dati punu podršku Bakiru Izetbegoviću i naglasio da nije zadovoljan sa izjavom reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića o odbijanju zahtjeva za reviziju tužbe, zato što nije potpuno stao na stranu Izetbegovića.


(TBT)

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: