Finansijski pokazatelji Sarajevo-osiguranja sve bolji, Vlada treba povući odluku o prodaji dionica

18 04 2017


Foto: Patria

Nadzorni odbor i Odbor za reviziju Sarajevo-osiguranja održali su u ponedjeljak informativni sastanak, na kojem su prezentirani rastući finansijski pokazatelji najvećeg osiguravajućeg društva u Bosni i Hercegovini, potvrđeno je Patriji iz ove kompanije.

Za nepunih 12 mjeseci nova uprava Sarajevo-osiguranja uspjela je dodatno poboljašti poslovanje društva, što može biti glavni argument da Vlada FBiH odsutane od ideje da proda oko 45 posto udjela u Sarajevo-osiguranju.

Iz Vlade FBiH su prije nekoliko sedmica potvrdili da žele prodati udio u ovoj osiguravajućoj kući, što je izazvalo oštru reakciju opozicionih stranaka, ali i javnosti. Sarajevo-osiguranje u federalnu kasu godišnje uplati poreza više nego ostala osiguravajuća društva u FBiH zajedno. Rušenje Sarajevo-osiguranje znači rušenje države Bosne i Hercegovine, kritikovali su iz opozicije.

Sarajevo-osiguranje je najuglednija i najveća osiguravajuća kuća u Bosni i Hjercegovini, koja ima dugogodišnju tradiciju u poslovanju. Društvo je osnovano 1945. godine. Imovina kompanije danas se procjenjuje na desetke miliona KM, a isto toliko vrijede i godišnje premijere društva.

Nezavisna procjeniteljska kuća uskoro bi mogla obznaniti precizne podatke o tržišnoj vrijednosti Sarajevo-osiguranja, i ona sigurno neće biti mala.

Od Federalne vlade i premijera Fadila Novalića uskoro će biti ponovo zatraženo da povuku Odluku o prodaju Vladinog udjela u Sarajevo-osiguranju, piše Patria.

Izvor: NAP.ba

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: