Nesuđeni publicista dočekao nadimak “balega u koju se ne dira”

16 04 2017

Frljoka ekskluzivno u Bileći saznaje


Pervan: Neostvareni publicista koji za sebe voli reći da je „specijalni obavještajac“

Poznato hercegovačko smetalo iz Bileće Tahir Pervan posljednjih mjeseci se kroz anonimne portalčiće pokušava vratiti na književnu i medijsku scenu. Propali fudbaler i slikar, nakratko je početkom devedesetih godina prošloga stoljeća bio postao djelićem javnog života u Sarajevu i to kao potrčko oko Adila Zulfikarpašića i akademika Muhameda Filipovića.

S obzirom na to da su mu ovi vanserijski intelektualci i snažne ličnosti urijetko dozvoljavali pristup na pristojnu distancu od najviše deset metara, za to je postojao i opravdan razlog.

Pervana su unutar MBO-a nazivali „priljepak“, „krpelj“, „ober zumra i bagra“.

O Pervanu postoje i različite verzije priče čiju istinitost valja provjeriti: od toga da je po Vratniku krao stvari iz jedne uzurpirane kuće do toga da je ostao dužan pojedincima koji su mu asistirali u pravljenju njegovih medijskih mrtvorođenčadi.

Ovaj bh. „Preletačević“, ali estetski i moralno potpuno suprotan onom iz Beograda, bio je i u BPS-u i u BOSS-u, nudio se i Radeljašu i niko ozbiljan ga nije želio primiti u svoje partijske redove ili su ga nakon što su uvidjeli o kakvoj sorti se radi – otjerali.

Za Pervana – a to će se uskoro saznati – postoje ozbiljni navodi o porodičnom nasilju i drugim kriminalnim radnjama koje je počinio ovaj neostvareni publicista i čovjek koji za sebe voli reći da je „specijalni obavještajac“:

Pervan, u starahu od vlastite prošlosti, agresivno grize koga stigne te je stoga i u internim novinarskim krugovima dobio prostoprošireni nadimak „balega u koju se ne dira“, što ekskluzivno otkriva ovaj satirični tekst.

“Dobra krava…”

Kako je lično Pervan izjavljivao u intervjuu prije sedam godina, on je svojevremeno bio u izvanrednim odnosima s Bakirom Izetbegovićem, koji mu je, navodno, omogućavao i redovne susrete s rahmetli Alijom Izetbegovićem, a koji mu je rekao da je „Dobra krava…“

 
Izvor: Dnevni Avaz,
Autor: S. A.
16.04.2017

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: