Prva sutkinja muslimanka u SAD-u pronađena mrtva

13 04 2017

Tijelo Sheile Abdus-Salaam pronađeno je u rijeci Hudson, objavila njujorška policija.

Abdus-Salaam je bila prva muslimanka imenovana za sutkinju u SAD-uAP/Tanjug

 

Prva sutkinja muslimanka u Sjedinjenim Američkim Državama, pronađena je mrtva u vodi njujorške rijeke Hudson u srijedu, saopćila je danas policija, a prenijele agencije.

Tijelo Sheile Abdus-Salaam, 65-ogodišnje sutkinje njujorškog najvišeg suda, pronađeno je kako pluta pored zapadnog dijela Manhattana, saopćio je glasnogovornik policije, prenose američki mediji

Policija je izvukla potpuno odjeveno tijelo Abdus-Salaam iz vode i na licu mjesta je ustanovljena njena smrt. Njena porodica identificirala je tijelo i bit će obavljena autopsija kako bi se utvrdio uzrok smrti, rekao je glasnogovornik.

Policija tretira njenu smrt kao samoubistvo, iako se istraga nastavlja. Na tijelu nisu pronađeni znakovi nasilja ili krivičnog djela, javlja New York Times.

‘Nepokolebljiv moralni kompas’

Abdus-Salaam u utorak je nazvala saradnike i rekla da neće doći na posao jer se ne osjeća dobro. Suprug je kasnije prijavio sutkinju kao nestalu.

„Još čekamo rezultate istrage, ali što se tiče izazova i stresa u njenom životu koji su doprinijeli ovome, to je podsjetnik da čak i najuspješniji ljudi imaju ogromne unutrašnje izazove, a mi to ne vidimo“, rekao je gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio novinarima.

Guverner Andrew M. Cuomo rekao je da je Abdus-Salaam bila „pionir s nepokolebljivim moralnim kompasom“.

Abdus-Salaam, rođena u Washingtonu, postala je prva Afroamerikanka koja je postavljena za sutkinju Apelacionog suda kada je guverner Cuomo proglasio za sutkinju visokog suda 2013. godine.

Prema Princeton enciklopediji američke političke historije, Abdus-Salaam je bila prva muslimanka imenovana za sutkinju u SAD-u.

Izvor: Agencije

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: