Izetbegovićev intervju u žiži interesovanja domaćih i regionalnih medija

13 04 2017

Važne poruke


Foto: Vijesti.ba

U žiži javnosti, kako domaćih tako i regionalnih, medija i političkih krugova danas je intervju kojeg je ekskluzivno za TV1 dao član Predsjedništva BIH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović. Podsjetimo, između ostalog, Izetbegović je govorio o dvije godine mandata aktuelne vlasti, prošlim i eventulano novim političkim krizama, odnosima na relaciji između Bošnjaka i Hrvata, SDA i HDZ-a.

Otkriva šta je spreman, a šta nije prihvatiti kada su u pitanju zahtjevi Dragana Čovića i o kakvim se “paketima“ može razgovarati. Izetbegović je govorio i o stanju unutar SDA, “odmetnutoj“ četvorki ali i mogućim kandidatima ove stranke za člana Predsjedništva BIH. Uputio i jasne poruke vlastima u RS i Miloradu Dodiku te odgovorio na špekulacije o ukidanju naziva Republike Srpske.

Upravo zadnji dio, po pitanju ukidanja naziva Republike Srpske, bio je posebno interesantan medijima u RS i Srbiji. RTS, BN, ATV, Nezavisne, Glas Srpske te Tanjug, B92, Blic, Kurir, Telegraf … prenose Izetbegovićev intervju pod naslovom “Nećemo osporavati ime Republike Srpske“. Isti naslov prenosti i regionalna televizija N1, kao i bh. mediji poput Oslobođenja, Večernjeg lista i Radio Sarajeva.

Portal Klix prenosi intervju sa naslovom – “Za dvije godine od mog obećanja imamo skoro 50.000 zaposlenih“, Avaz prenosi – „Šepićev politički projekt može biti na štetu bošnjačkog korpusa, Kasumović je pozivao na oružje i protiv Vatikana“, HMS sa naslovom – „Neka Čović potpiše da neće tražiti treći entitet, a izbornu jedinicu neće dobiti“, dok Slobodna Bosna piše – „Iz SDA su se izdvajale stranke koje su vodili markantni lideri, ali gdje su oni danas, formiranje nove stranke može biti na štetu bošnjačkog korpusa”, a portal Depo piše – „Za dvije godine zaposlili smo 50.000 ljudi! Moje obećanje se ispunjava nešto brže od plana…“.


TV1 HD, 12.04.2017.


Izvor: Vijesti.ba / Agencije,
Objavljeno: 13.03.2017.


Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: