Usvojen Pravilnik: Granični prelazi će morati imati pravilno postavljenu zastavu BiH

12 04 2017


GP Bosanski Brod, Foto: Patria

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, donijelo je Pravilnik o standardima i uvjetima izgrađenosti i opremljenosti graničnih prijelaza sa sugestijama na sjednici i obavezalo sve institucije da u budžetima za narednu godinu planiraju sredstva za realizaciju aktivnosti za dostizanje standarda na graničnim prijelazima definiranih ovim pravilnikom, piše agencija Patria.

– Novim pravilnikom definirana je obaveza pravilnog postavljanja urednih zastava BiH na graničnim prijelazima. Također, videonadzor graničnih prijelaza pozicionira se kao posebna oprema Granične policije BiH u skladu s praksom zemalja Evropske unije, a ne kao oprema u nadležnosti Uprave za indirektno oporezivanje, kako je bilo propisano ranijim pravilnikom – saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.


GP Bosanski Brod, Foto: Patria

Evropska komisija kroz IPA projekt odobrila je dva miliona eura za finansiranje projekta videonadzora graničnih prijelaza u Bosni i Hercegovini.

Ovim Pravilnikom konačno će se uvesti red na graničnim prelazima u prvom redu pravilno postavljanje zastave BiH. Tako je na GP Bosanski Brod vrlo specifična situacija gdje iz pravca Bosne i Hercegovine prema Hrvatskoj sa nekoliko stotina metara dalje na jarbolu možete vidjeti samo zastavu entiteta Republika Srpska ali ne i državnu.

Državna se nalazi pred samim GP, ali je pogrešno postavljena.

Izvor: NAP.ba

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: