CVIJANOVIĆKA NAJAVILA BANKROT RS-a: “Dugovanja možemo isplatiti samo na rate”

12 04 2017

-To je jedina održiva formula za Vladu i ako se ne dogovorimo sa sindikatom, to je način na koji ćemo isplatiti dugovanja – rekla je Cvijanović.

Vlada Republike Srpske (RS) će ranija dugovanja po osnovu naknada za budžetske korisnike isplatiti na rate, najavila je danas entitetska premijerka Željka Cvijanović.

Vlada RS-a duguje budžetskim korisnicima isplate za naknade po više osnova. Prosvjetnim radnicima po osnovu neisplaćenih naknada, za prijevoz, rođenje djeteta, jubilarne nagrade…, duguje se najviše i to oko osam miliona KM, zaposlenim u pravosuđu oko 1,6 miliona, za radnike policije duguju su naknade u visini od oko tri miliona…

Cvijanović je danas u izjavi novinarima u Banjoj Luci navela da je ponuda Vlade RS-a da se ta dugovanja prosvjeti isplate kroz rate, jedini realan i moguć način te da će s tim isplatama početi već od ovog i sljedećeg mjeseca, i ako izostane dogovor sa sindikatom.

-To je jedina održiva formula za Vladu i ako se ne dogovorimo sa sindikatom, to je način na koji ćemo isplatiti dugovanja – rekla je Cvijanović.

Dugovanja od 2011. do 2014. godine isplatit će se kroz dvije rate, a ostali troškovi iz 2015. i 2016. godine izmirit će se kroz 15 rata.

Entitetska premijerka tvrdi i da institucije na nivou BiH „nikako ne funkcionišu, za razliku od institucija RS“, koje su uradile svoj dio posla da bi se održala Reformska agenda i aranžman BiH s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF).

Izvor: Slobodna Bosna,
11.04.2017.

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: