Borci pred Parlamentom FBiH: Ili rezolucija ili podižemo šatorsko naselje!

11 04 2017


12.55 Kako je najavljeno, predstavnike bivših boraca za pola sata primit će Edin Mušić, predsjedavajući Parlamenta FBiH.

10.45 Dok traje sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, gotovo 100 bivših boraca okupljenih oko Vijeća branitelja-boraca iz Mostra, stigli su na proteste ispred zgrade ove institucije. Kako su najvili, pred Parlament će stići još stotinjak boraca.

Oni su još ranije najavili dolazak pred Parlament, gdje će tražiti uvrštavanje u dnevni red i usvajanje Rezolucije Branitelja.

Što se tiče sjednice, na početku će se poslanici izjasniti o zaključcima ranije održane tematske sjednice o iseljavanju stanovništva iz FBiH, a potom treba da počne tematsko zasjedanje posvećano stanju i perspektivama drvno-prerađivačke industrije Federacije BiH.

Osim tematskog zasjedanja o drvno-prerađivačkoj industriji, za danas je najavljena i vanredna sjednica o zastoju u gradnji koridora 5-C i stanju u preduzeće Autoceste FBiH.

Vlado Marusic član Vijeća-Savjeta branitelja rekao je da su se branitelji organizirali samoinicijativno, dakle nema organizatora kako bi se Rezolucija uvrstila na današnju sjednicu

Kako su kazali pred Parlamentom ostaju sve dok im se ne obrati predsjedavajući Predstavničkog doma Edin Mušić.

Jedan od boraca, Fikret Milanović kazao je za Avaz.ba da je došao iz Bugojna, kako bi dao podršku u borvi za veća prava. On je naveo da ukoliko se ne ispuni njihov zahtjev da će isrepd zgrade Parlamenta biti postavljeno šatorsko naselje, te da bi protesti mogli biti mnogo radikalniji.

– Blokirat ćemo institucije, 15.000 ljudi će izaći na ulice. Imamo podršku svih stranaka, osim SDA i HDZ-a – naveo je on.


Izvor: Dnevni Avaz,
Autor: E. Ma.,
Foto: A. Kuburović

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: