SLOVENAČKI LIST O BIVŠEM FEDERALNOM MINISTRU: Rusmir Mesihović pokrenuo privatnu ljekarsku praksu u Ljubljani

9 03 2017

“Republika” doktora Mesihovića, specijalistu gastroenterologije, dovodi u vezu sa klinikom “BARSOS”, koja je u vlasništvu njegove nevjenčane supruge Jožice Flander


Rusmir Mesihović, Foto: PATRIA

Otkako je dr. Rusmir Mesihović, bivši ministar zdravlja Federacije BiH i bivši direktor Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo, preselio u Sloveniju gdje je pokrenuo privatnu ljekarsku praksu, postao je predmet zanimanja tamošnjih medija.

U jednom tekstu, objavljenom nedavno u ljubljanskoj reviji “Republika”, špekulira se da je doktor Mesihović preselio iz BiH u Sloveniju zbog straha od krivičnog progona.

List piše kako Kantonalno tužilaštvo u Sarajevo vodi istragu o poslovanju sarajevskog Kliničkog centra u vrijeme kada je na njegovom čelu bio dr. Mesihović i kada su registrirani milionski gubitci.

List, također, piše da je Rusmir Mesihović u Sloveniji vlasnik firme “Rusmir M. S.P” za “zdravstveno i poslovno savjetovanje”, sa adresom u ulici Kotnikova 20 u Ljubljani.

“Republika” doktora Mesihovića, specijalistu gastroenterologije, dovodi u vezu sa klinikom “BARSOS”, koja je u vlasništvu njegove nevjenčane supruge Jožice Flander.

List se poziva na svjedočenja pacijenata ove klinike kako ona raspolaže “najsuvremenijom medicinskom aparaturom, uključujući i najskuplji CT aparat”.

Ovaj list se posebno interesuje kako je dr. Rusmir Mesihović dobio u Sloveniji licencu za bavljenje ljekarskim poslovima, jer, kako maliciozno primjećuju, “ne govori slovenski jezik”, što je uslov za dobijanje licence.

Slovenačka ljekarska komora na pitanje novinara “Republike” odogovorila je da je dr. Mesihović, specijalista interne medicine od 6.10.1995.,  licencu “dobio rješenjem od 21. 12. 2015. godine i da ista važi do 2025.godine”.

List, međutim, špekulira da su Mesihoviću licencu dali ljekari-internisti koji rade u klinici BARSOS u vlasništvu njegove nevjenčane supruge.

Slovenački list piše i da je dr. Rusmir Mesihović vlasnik više nekretnina u Sloveniji, kao i 25 metara dugačke jahte “parkirane” u slovenačkom primorju.

Rusmir Mesihović, suprotno tvrdnjama slovenačkog lista, nije u bijegu od pravosuđa u BiH za stalno odselio u Sloveniju.

On često dolazi u Sarajevo, a još uvijek je i poslanik SDP-a u Parlamentu Federacije, iako na sjednice gotovo da ne dolazi.


Izvor: Slobodna Bosna

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: