MILORAD DODIK: Odluka Srba da odu iz Sarajeva bila je vjera u RS

9 03 2017

Predsjednik r12epublike Srpske (rS) Milorad Dodik tvrdi da je „odluka sarajevskih Srba, da odu iz tog grada početkom 1996., nakon Dejtonskog mirovnog sporazuma, bila vjera u RS“.

Dodik je na akademiji u Bijeljini na kojoj se obilježeno “20 godina od egzodusa Srba s područja Sarajeva“, naveo da je to bila i „politička manifestacija da se bude uz svoj narod“.

– Uvjerenje, odlučnost i htjenje ljudi da je RS pravo mjesto njihovog života bili su jači od mirovnih sporazuma, koji nisu obećavali i nisu dali ravnopravnost na koju su Srbi čekali u Sarajevu – naveo je on.

Kaže da su Srbi u Sarajevu „bili najveća koncentracija intelektualnih i stručnih potencijala, koji je imao taj narod na prostoru BiH“.

Danas se, tvrdi, „vidi da je u federalnom Sarajevu gotovo minimizirana politička uloga Srba te da gotovo nema artikulisanog srpskog nacionalnog interesa, a Srbi u FBiH veoma teško žive“.

– To govori da je odluka od prije 20 godina bila ispravna – ustvrdio je Dodik obraćajući se prisutnima na akademiji, koja je održana pod njegovim pokroviteljstvom, a prisustvovali su joj političari iz RS-a.

Izvor: Vijestiizregije.info

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: