FBiH bogatija za još 60 policajaca

26 01 2017


Foto: FENA

Federacija Bosne i Hercegovine danas je bogatija za još 60 policajaca koji su diplomirali na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP). Promocija 29. generacije polaznika upriličena je danas u Sarajevu.

Direktor Policijske akademije Nusret Beširević kazao je da su mladi policajci postigli dobar uspjeh s prosječnom ocjenom 7,17 te da je u te rezultate “utkan” predan rad nastavnika, instruktora, komandira i drugih uposlenika Policijske akademije, kojima je zahvalio na uloženom trudu i predanom radu.

“Biti policajac danas je možda i najteža dužnost. Od vas se očekuje da svoju dužnost obavljate u skladu sa zakonom i pravilima službe, da časno radite svoj posao koji vam je zajednica povjerila”, kazao je Beširević u obraćanju na promociji.

Mladim policajcima čestitao je i policijski komesar Tuzlanskog kantona Fadil Šljivić.

U ime polaznika, Mirza Bukvar je obećao da će časno obavljati svoj posao i spremni su pružiti zaštitu građanima FBiH, jer su prošli zahtjevnu obuku koja je bila sistemski prilagođena izazovima današnjice.

U 2016. godini na Policijskoj akademiji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova različite vidove obuke završilo je 3.390 polaznika.

Podršku i saradnju Policijskoj akademiji u kontinuitetu pružili su Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, međunarodna zajednica, ambasade u BiH, SAD-a, Turske, ICITAP, IPA program EU, OSCE i OHR.

Izvor: Klix.ba

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: