Sarajevo dobilo predsjedničku stazu ‘slavnih’

23 11 2016
Izvor: N1

Izvor: N1

 

Radni obilazak, najavljen za danas u 12 sati, povodom završetka rekonstrukcije pločnika ispred zgrade Predsjedništva BiH u centru Sarajeva izazvao je brojne reakcije građana.

Društvene mreže Facebook i Twitter “gore” od komentara koji ismijavaju instituciju Predsjedništva BiH, odnosno rad njena tri člana, kao i najavljeni obilazak trotoara.

U vrijeme kada stotine hiljada građana BiH živi na rubu siromaštva, a u isto vrijeme cvjeta korupcija i razni oblici kriminala, iz institucije Predsjedništva BiH se kao važnim najavljuje završetak rekonstrukcije pločnika.

Izvor: Facebook

Izvor: Facebook

 

“Jedan trotoar u Općini Centar je važniji od drugih deset trotoara u deset općina”

Novinari su današnji obilazak pločnika, čija je rekonstrukcija trajala mjesecima, nazvali “događajem godine”. Podsjetimo, ukupna vrijednost projekta rekonstrukcije je 362.812,65 KM.

Pored mnogobrojnih komentara na društvenim mrežama koje možete pročitati OVDJE, neki su bili otišli korak dalje te napravili ‘predsjedničku stazu slavnih u Sarajevu’ po uzoru na holivudsku stazu slavnih.

Tako su svoje zvijezde ‘dobili’ Bakir Izetbegović, Mladen Ivanić i Dragan Čović po uzoru na one kakve su u Hollywoodu dobili Robert De Niro, Al Pacino, Francis Ford Coppola, Johnny Depp, Sylvester Stallone…

Na popularnoj Facebook grupi ‘Istaknuti Bošnjaci u okvirovima s cvjećnim dezajgnom‘ odlučili su famozni trotoar uljepšati na sebi svojstven način.

Izvor: Facebook

Izvor: Facebook

N1

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: