Pločnik u Općini Centar bitnije od autoputa u drugoj općini

23 11 2016
Munir ustaje ujutro kako bi krenuo na posao. Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine. Bosna i Hercegovina, zemlja koja se nalazi u Evropi. 2016. je godina, uskoro 2017. U pitanju je 21. stoljeće. Digitalno i moderno doba.

ef57f14e7adc47d4a71279716db64e6b

Novinar: Haris Ahbabović
Vezani članci:

Zbog čega se naši poznati žene/udaju za poznate: To je kompleks više vrijednosti, takvim ljudima smeta da se ožene siromašnom osobom
“Čović i Ivanić Iran doživljavaju kao đavolju zemlju, pa puštaju da u kontaktu sa sotonom budu njihovi savjetnici, kako se ne bi uprljao njihov katolicizam ili pravoslavlje”

Fahrina matematika, Bakirov Centar i Bajina kitnja od 100 eura: Ne može nam niko ništa!

Brojke su jasne: Dodik ima najbolji dio kolača, SDA mnogo više izgubila nego što je dobila, SDS apsolutni gubitnik.

Savjetnik Bakira Izetbegovića o njegovoj izjavi oko Općine Centar: Mislim da je predsjednik imao u vidu da je to administrativni centar BiH.

Nema vode. Sarajevo je, glavni grad Bosne i Hercegovine. Zaboravi na tuširanje, pranje zuba i sve ostalo što podrazumijeva korištenje vode. Tramvaj ne radi jer GRAS odavno štrajkuje. Međutim, da bi i stigao do tramvaja Munir ima jedan drugi problem. Valja se probiti kroz čopor pasa i ostati “kompletan”. Psuje Munir u tom trenutku i Sarajevo, i BiH, i svoj život, i pse. Psuje Vladu Kantona, psuje sve vrste udruženja za zaštitu pasa, psuje i laje na sve strane.

U ratu si mogao pretrčati preko mosta i izbjeći metak. Kako ćeš izbjeći gladnu i bijesnu životinju da te ne napadne, a da nisi majmun koji skače sa stabla na stablo?

Igrom slučaja Munir je uspio da izbjegne pakleni šund u režiji krvoločnog čopora koji ordinira ulicama Sarajeva, glavnog grada Bosne i Hercegovine, zemlje koja se nalazi u Evropi. U pitanju je 21. stoljeće.

Čeka tako Munir prijatelja koji mu je upravo javio telefonom da će naići u tom smjeru i razmišlja ‘Bolje je što ne radi GRAS. Nikad ne znaš kad možeš doživjeti nesreću u nekom njihovom vozilu’.

Munir je konobar. Ima dvoje djece i živi kao podstanar. Plata mu je 600 KM, a kirija 250 KM. Uz sve to valja platiti i režije. Nije prijavljen. Gazda kaže da nema novca, ali je veliki domoljub. Gazda voli Bosnu i Hercegovinu. Voli Bosnu i Hercegovinu, a plaća pjevačicama iz Srbije da mu zabavljaju publiku. Veliki je domoljub, ali nema novca za svoje uposlenike. Ima novca za Anu Kokić.

Psuje Munir i gazdu, i posao, i svoj život, i objekat u kojem radi. Psuje Sarajevo i zemlju u kojoj je rođen. Bosna i Hercegovina, zemlja koja se nalazi u Evropi. U pitanju je 21. stoljeće.

Psuje i razmišlja kako nazad kući, nakon što mu se završi smjena oko ponoći, jer valja sačekati sve lokalne “dudlače” da ispuše svoje dnevne doze nargile. Psuje Munir i razmišlja kako opet kroz čopor pasa. Ovaj put su još krvoločniji. Pao mrak nad Sarajevom, psi se povampirili. Sarajevo, glavni grad Bosne i Hercegovine, zemlje koja se nalazi u Evropi. U pitanju je 21. stoljeće.

Hoda tako Munir mračnim ulicama i razmišlja kako ovaj grad i ova država nemaju novca za njega, nemaju novca za njegovu suprugu koja je prije pet godina diplomirala na fakultetu, ali nikada nije pronašla posao. Na dva mjesta su joj rekli da je prekvalifikovana. I sam Munir je diplomirani pravnik, ali je već odavno zaboravio na tu činjenicu. Sada je diplomirani spremač nargila i kafa. Nema novca za njegovog oca koji čeka na uvezivanje radnog staža kako bi mogao dočekati penziju dok je još živ.

Razmišlja i psuje. Psuje grad i državu koji nemaju novca za KK Bosnu, nekadašnjeg prvaka Evrope koji je pred gašenjem, ali imaju novca za dočeke Novih godina.

Psuje grad i državu koji nemaju novca za potrebe običnih ljudi, pa i njega, ali imaju novca za otvaranje novih pločnika i trotoara. I to ispred Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Zemlje koja se nalazi u Evropi. A u pitanju je 21. stoljeće.

source.ba

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: