Kako su Sarajlije doživjele svečano otvorenje trotoara

23 11 2016

Nakon što su građani Sarajeva proteklih nekoliko mjeseci morali šetati prometnicom u ulici Maršala Tita ispred zgrade Predsjedništva BiH, danas na ovom mjestu svečano otvoren (the) trotoar.

Izvor: N1

Izvor: N1

Stanovnici glavnog grada BiH i brojni turisti nekoliko mjeseci su morali šetati saobraćajnicom u ulici Maršala Tita ispred zgrade Predsjedništva BiH.

Razlog za to je bilo izvođenje radova, odnosno rekonstrukcija pločnika ispred državne institucije, koji su koštali više od 360.000 KM.

Radovi su konačno završeni, a za danas je zakazan i obilazak izvedenih radova. Reakcije građana na ovu najavu iz Predsjedništva BiH bile su brojne, ali nimalo pozitivne. Dok su jedni ismijavali pridavanje značaju rekonstrukcije trotoara, drugi su izrazili nezadovoljstvo.

Imaju ‘klipovi’ da se zavuku po potrebi. Po potrebi se dižu, po potrebi se skupljaju“, prokomentarisao je konceptualni umjetnik Damir Nikšić.

Do radnog obilaska nije došlo, kako je najavljeno medijima.

Umjesto toga ispred zgrade Predsjedništva BiH se pojavio Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar, te kazao da je rekonstrukcija pločnika samo dio projekta na inicijativu Udruženja paraplegičara i RVI Kantona Sarajevo, što je potvrdio i predsjednik navedenog Udruženja.

cx8w72cxuaabike-1

cx4572452

U isto vrijeme jedan muškarac je izveo performans ležeći na pločniku sa praznom šerpom, čime je želio poručiti da su građani gladni dok se stotine hiljada maraka troše na rekonstrukciju pločnika.

N1

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: