Ajnadžić: Ne promovišemo samo trotoar, nego i transverzalu za ljude koji koriste kolica

23 11 2016

Načelnik opštine Centar

Nedžad Ajnadžić / Vijesti.ba

Nedžad Ajnadžić / Vijesti.ba

 

Načelnik sarajevske opštine Centar Nedžad Ajnadžić prisustvovao je danas “svečanom obilasku trotoara” ispred zgrade državnog Predsjedništva.
“Ovo je promocija ne samo trotoara radi trotoara, nego i promocija transverzale za ljude koji hodaju pomoću kolica po Sarajevu. Ta transverzala je u režiji opštine Centar na redu od 2017. godine. Ovo je pilot-projekat. Važno je uklanjanje svih barijera za ljude koji koriste kolica na transverzali od tržnog centra SCC do ulice Ferhadija i naravno na drugoj transverzali od FIS-a do hotela Evropa”, rekao je Ajnadžić novinarima.

Podsjećamo, za danas je iz press službe Predsjedništva BiH najavljen svečani obilazak trotoara ispred zgrade državnog Predsjedništva.

“U povodu završetka rekonstrukcije pločnika ispred zgrade Predsjedništva BiH bit će upriličen radni obilazak zamjenika glavnog tajnika Predsjedništva BiH Dženana Selimbegovića, načelnika općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića i predstavnika Direkcije za puteve Kantona Sarajeva Adnana Alikadića i Fahrudina Djedovića s početkom u 12.00 sati”, navodi se, između ostalog, u saopštenju.

“Svečani obilazak trotoara” izazvao je burne reakcije i polemike na društvenim mrežama, kao i interesovanje građana, koji prave popularne selfije na rekonstruisanom trotoaru ispred zgrade državnog Predsjedništva.

(Vijesti.ba)

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: