ŽENA – HEROJ: Nova gradonačelnica Rima objavila RAT PAPI I MAFIJI: Vatikan duguje 310 milijuna eura, to će morati platiti!

22 11 2016

rim-gradonacelnica

Nova gradonačelnica Rima Virginia Raggi (37) iz pokreta Pet zvjezdica objavila je rat papi i mafiji

Prva žena na čelu Rima u posljednjih 3.000 godina obećala je da će se boriti protiv korupcije i lopovluka, a prvi na udaru bit će Katolička crkva i organizirani kriminal.

Nakon što je u nedjelju dobila 67,15 posto glasova na lokalnim izborima, Raggijeva je najavila da će od Vatikana zahtijevati platiti zaostali porez.

Vatikan duguje najmanje 310 milijuna eura poreza na nekretnine. To će morati platiti. Ranije administracije plašile su se ako udare na Crkvu, ali sada nitko neće biti pošteđen – istaknula je nova gradonačelnica.

Ona je dodala da će se obračunati i sa mafijom. U slučaju poznatom kao “Mafija kapital” stotine lokalnih biznismena, dužnosnika i političara bile su umiješane u pljačku stotina milijuna eura iz gradske kase Rima.

Ubuduće će sve morati sve raditi legalno i transparentno u administraciji. Građani Rima su pobijedili. Počinje nova era – rekla je Virginia Raggi.

Nova gradonačelnica je, inače, diplomirala pravo na Sveučilištu u Rimu. Godinama je radila za jednu poznatu privatnu odvjetničku tvrtku, da bi se prije nekoliko godina aktivirala u pokretu Pet zvjezdica, čiji je lider komičar Beppe Grilo. Ubrzo je postala jedan od čelnika pokreta.

Virginia Raggi je udana za redatelja i radijskog direktora Andrew Severinija, s kojim je 2009. dobila sina. Par je prije dvije godine bio pred razvodom, ali su ipak ostali zajedno.

Da, pred razvodom smo. Ne razumijemo se baš najbolje, ali pokušat ćemo se sredimo zbog našeg djeteta. Razlog sukoba nije neki drugi muškarac, nemam aferu – rekla je Raggijeva 2014. u intervjuu za časopis “Vanity Fair”.

(intermagazin)

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: