Karić: Izetbegović otkrio ono što se odavno zna, stranački kadrovi odlično profitiraju

22 11 2016

REAKCIJE

Eldin Karić, Foto: Facebook

Eldin Karić, Foto: Facebook

Član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović kritizirao je državnog zastupnika Senada Šepića, također člana SDA, nakon što je Šepić počeo otvoreno kritizirati rad stranke.

Šepić nakon raskola sa SDA sve češće kritizira da građanima treba ‘neka bolja SDA’. Njegov stav je da SDA previše služi interesima uskog kruga ljudi u stranci.

Izetbegović je iznenađen Šepićevim kritikama. Rekao je da je stranka Šepiću obezbijedila lagodan život.

– Kada jedan mladi čovjek sa 35 godina postigne takav komfor, takav stan, takvu društvenu poziciju, takvu plaću, takvu mogućnost da putuje po svijetu, takvu mogućnost da priča šta god hoće, on počne da iznosi takve tvrdnje i da govori da treba neka bolja SDA, pa za njega nikada bolje stranke, koja će mu to omogućiti, neće biti. On sa svojih 35 godina živi u ovom centru BiH u koji je došao, bolje nego najbolji branioci zemlje, akademici, pisci, dobitnici nagrada za film i režiju, sportisti… I njemu ovakva stranka ne valja, treba bolja i vjerovatno će bolju i potražiti – poručio je Izetbegović.

Eldin Karić iz antikorupcijske mreže Account izjavio je za Patriju da Izetbegović nije otkrio ništa novo. ‘Samo je priznao ono na šta Account upozorava odranije. ‘Visokopoziconirani kadrovi u SDA profitiraju od svojih položaja, i to traje već godinama’. ‘Iako za to najčešće nisu ni zaslužni’.

– Ovdje ne mislim na Šepića direktno. Mnogo je kadrova u SDA koji profitiraju na račun stranačkog položaja – kaže Karić.

NAP.ba

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: