Ozvaničena nova koalicija u Bihaću: GS, SDP, DF i A-SDA potpisali sporazum o saradnji

21 11 2016

45468536846935274658

U Bihaću je danas potpisan sporazum o saradnji između Građanskog saveza (GS), SDP-a, DF-a i A-SDA, odnosno stranaka koje će u naredne četiri godine činiti koaliciju u Gradskom vijeću Bihaća.
Sporazum pod nazivom “Osnove saradnje u mandatnom periodu 2016.-2020.” sadrži ciljeve, principe djelovanja i aktivnosti koje politički subjekti Građanski savez Bihać (GS), Socijaldemokratska partija Bihać (SDP), Stranka demokratske aktivnosti Bihać (A-SDA) i Demokratska fronta Bihać (DF) žele zastupati i sprovesti u predstojećem mandatnom periodu.

“Mi smo kao odgovoran politički subjekt potpisali saradnju za ovaj mandatni period. Dovoljno je da se navečer provozate po gradu i vidite kakva je katastrofalna situacija u Bihaću. Ništa bolja situacija nije ni u javnoj upravi, javnim preduzećima i ustanovama. Zbog svega navedenog, mi smo sa našim partnerima odlučili da zajedničkim snagama pokrenemo stvari, znamo da neće biti lako, ali ćemo se potruditi da iznađemo rješenja”, kazala je Fatka Kulenović, predsjednica GO SDP Bihać.

U ime Građanskog saveza sporazum je potpisao Edin Moranjkić.

“Mi smo kao nova politička partija, osnovana svega nekoliko mjeseci pred izbore, ostvarili zapažen rezultat, a naš kandidat je osvojio poziciju gradonačelnika. Ta nam je činjenica i bila osnova da pokušamo stvoriti većinu u Gradskom vijeću, kao podršku za rad gradonačelniku. Uspjeli smo stvoriti određeni blok i pronaći partnere koji su sa nama potpisali dokument koji sadrži sve principe, ciljeve i aktivnosti koje ćemo nastojati ispuniti u narednom periodu”, istakao je Moranjkić.

Ismet Kurić, predsjednik GO A-SDA Bihać izrazio je radost zbog potpisivanja sporazuma.

“A-SDA nije stranka koja želi biti po strani u vremenu kada ovaj grad ima velike probleme i zato smo usaglasili ovaj dokument. Jednostavno, želimo rješavati one probleme koje su drugi napravili ovom gradu”, izjavio je Kurić.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća.

“Radi se o strankama koje zajedno sa mnom preuzimaju sudbinu grada Bihaća u svoje ruke i koji imaju jasno viđenje i platformu šta to treba uraditi u naredne četiri godine kako bi ovom gradu i njegovim stanovnicima bilo bolje. Ja vam mogu obećati da će u narednom periodu sigurno biti bolje i u skladu s tim mi ćemo postaviti nove vrijednosti i principe djelovanja”, kazao je Fazlić, dodajući da će se prvo krenuti od stabilizacije budžeta i saniranja dugova.

On je izjavio i da su svim ostalim strankama koje participiraju u Gradskom vijeću otvorena vrata saradnje i pozvao ih je, kao i sve vijećnike, da se uključe u realizaciju projekata koji će svim Bišćanima poboljšati kvalitet života.

novi.ba

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: