IZETBEGOVIĆ ODGOVORIO ŠEPIĆU: ”Došao je u Sarajevo bez išta a danas ima sve. I to mu je malo”!

21 11 2016

bakir-696x398

Član Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović gostovao je u televiziji “Hayat” gdje je dao interesantan intervju. Voditelja emisije je, između ostalog, zanimalo je kako Izetbegović komentira izjave člana ove stranke i zastupnika SDA u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Senada Šepića, da je SDA otišla previše udesno, odnosno da se radikalizira.

Izetbegović je kazao da je takva izjava neutemeljena te da je nastavio obrazlaganje uz svojevrsni osvrt na Šepića.

– Imate prijetnje referndumom o cijepanju BiH, imate referendum koji ne pošutuje odluke Ustavnog suda, imate nagrađivanje ordenima ratnih zločinaca, imate proslave Herceg-Bosne i gdje je taj radikalni odgovor SDA, gdje je taj radikalni stav u ovom intervjuu. To je potpuno neutemljena i štetna tvrdnja i ona će biti štetna po onoga koji je iznese. Jer, u ovoj stranci ne da ima demokratije, već ima predomokratije i preslobode – kazao je Izetbegović, te nastavio:

– Kada jedan mladi čovjek sa 35 godina postigne takav komfor, takav stan, takvu društvenu poziciju, takvu plaću, takvu mogućnost da putuje po svijetu, takvu mogućnost da priča šta god hoće, on počne da iznosi takve tvrdnje i da govori da treba neka bolja SDA, pa za njega nikada bolje stranke, koja će mu to omogućiti, neće biti. On sa svojih 35 godina živi u ovom centru BiH u koji je došao, bolje nego najbolji branioci zemlje, akademici, pisci, dobitnici nagrada za film i režiju, sportisti… I njemu ovakva stranka ne valja, treba bolja i vjerovatno će bolju i potražiti – zaključio je Izetbegović.

U jednom ranijem javnom istupu, Uzetbegović je pojasnio pozadinu sukoba Senada Šepića sa SDA.

-Šepić je zagovarao nekakvu “bolju SDA”. On je mlad političar koji je već dobio i stekao puno. Ne vjerujem da će on ikada naći, ili osnovati išta bolje od SDA, s kojom se počeo razilaziti samo zato što nije imenovan za ministra civilnih poslova u Vijeću ministara BiH”, rekao je Izetbegović.

Mediji su nedavno objavili da u imovinskom kartonu iz 2002. godine Šepić nije prijavio ništa.

Četiri godine kasnije prijavio je da je vlasnik stana, vrijednog 60.000 KM i automobila od 15.000,00 KM. Također je naveo da ima kredit od 60.000 KM u Central profit i Uni kredit banci,, sa rokom isteka u 2013. godini.

Prije stupanja na poziciju zamjenika ministra, Šepić je komisiji Parlamentarne skupštine BiH u februaru 2007. predao izjavu o imovinskom stanju u kojoj je ponovo prijavio stan i automobil Passat, a naveo je da je njegova posljednja plaća iznosila 1.400 KM.

U imovinskom kartonu iz 2010. godine prijavio je stan od 74 metara kvadratna, vrijednosti 140.000 KM, zemljište vrijednosti 17.514 KM i obveznice od 5.000 KM. Kod UniCredit banke ima tri kredita, ukupne vrijednosti 31.495 KM, sa rokom otplate najkasnije do 2012. godine.

Supruga Lejla je prijavila vozilo Ford Focus vrijednosti 24.000 KM i primanja od 4.016 KM za period od septembra do decembra 2009. godine.

U kartonu iz 2010. godine kao plaću za prethodnu godinu prijavio je ukupan iznos od 44.316 KM.

Međutim, prema podacima Ministarstva finansija i trezora BiH, njegova primanja u 2009. godini su iznosila 54.379 KM.Od marta 2007. do juna 2010. godine, kao zamjenik ministra civilnih poslova imao je ukupan prihod od 151.021 KM. Njegova neto plaća za ovaj period iznosi 126.696 KM, topli obrok 5.869 KM, regres 3204 KM, a za odvojeni život dobivao je 15.252 KM.

Uvidom u zemljišne knjige Općinskog suda u Sarajevu utvrđeno je da se Šepićev trosoban stana površine 74 metra kvadratna nalazi u ulici Patriotske lige.U Sarajevu je suvlasnik voćnjaka i livade, ukupne površine od 1.946 metara kvadratnih.

 
freshpress.info
Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: