Bakir Izetbegović pomilovao osuđenog Dragana Mandića

20 11 2016

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović na sjednici ove institucije održanoj početkom novembra, donio je Odluku o pomilovanju osuđenog Dragana Mandića.

sequence-01-still010

Mandić je pravosnažnom presudom Suda Bosne i Hercegovine osuđen na kaznu zatvora u trajanju od 1 jedne godine, za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlašćenja iz člana 383. stav 3. KZ FBiH.

Presudom Apelacionog vijeća Odjeljenja Suda Bosne i Hercegovine prvostepena presuda je preinačena u pogledu Odluke o kazni, tako što se osuđuje na kaznu zatvora u trajanju od tri godine.

Odlukom Izetbegovića, Mandić se djelimično oslobađa od izvršenja izrečene kazne, tako što se izrečena kazna zatvora smanjuje za jednu godinu. Sud Bosne i Hercegovine i Ministarstvo pravde Bosne i Hercegovine dali su pozitivno mišljenje o traženju pomilovanja za osuđenu osobu Mandić Dragana.

Mandić je, inače, bivši ministar unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

On je proglašen krivim što je, u periodu od 23. novembra 1998. godine do 2001. godine kao ministar unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, prekoračivši granice službenih ovlaštenja, potpisao 12 odluka o doniranju vozila Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona trećim licima. Na taj način je pričinio štetu kantonalnom budžetu u iznosu od 99.329 KM, a istovremeno pribavio imovinsku korist trećim licima.

N1

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: