Ambasadorica BiH predstavlja Hrvatsku: Željana Zovko od sutra hrvatska europarlamentarka

20 11 2016
Željana Zovko

Željana Zovko

Dolazim iz BiH, ali to ne znači da sam zastupnica samo bosanskohercegovačkih Hrvata, nego ću provoditi program koji smo predstavili biračima na izborima za Europski parlament”, kazala je Željana Zovko.

Dojučerašnja veleposlanica BiH u Rimu Željana Zovko u ponedjeljak starta u novoj ulozi kao hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu.

Zovko ulazi u Europski parlament kao zamjena za Davora Ivu Stiera koji je nakon pobjede HDZ-a na prijevremenim parlamentarim izborima ušao u Vladu i postao ministar vanjskih poslova.

Mandat joj treba biti potvrđen u ponedjeljak na plenarnoj sjednici u Strasbourgu.

– Kao zastupnica u Europskom parlamentu nastavit ću raditi ono što je do sada radio ministar Stier. Dolazim iz BiH, ali to ne znači da sam zastupnica samo bosanskohercegovačkih Hrvata, nego ću provoditi program koji smo predstavili biračima na izborima za Europski parlament – kazala je Zovko koja će u Bruxellesu preuzeti poslove koje je do sada obavljao Stier.

Riječ je o Odboru za razvoj i međunarodnu trgovinu, te vanjskoplitičkim odborima. Zovko kaže da je u vezi s poslom koji je čeka u EP obavila više konzultacija sa Stierom koji ju je uputio u tematiku s kojom će se nastaviti baviti, a zadržat će i njegove asistente, objavio je Jutarnji list.

Nije, međutim, poznato koga će hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović predložiti za novog ambasadora BiH u Italiji.

(Vijesti.ba / SB)

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: