SDP, DF, Naša stranka: Lijevi blok se nije raspao, spriječit ćemo da SDA imenuje gradonačelnika Sarajeva

19 11 2016

Povodom medijskih članaka u kojima se tvrdi kako je prilikom konstituiranja Gradskog vijeća Zenice došlo do raspada bloka stranaka građanske i lijeve orijentacije, zajedničkim saopštenjem reagovali su Socijaldemokratska partija, Demokratska fronta i Naša stranka.

b_161119023

 

Bez obzira što je prilikom izbora rukovodstva Gradskog vijeća u Zenici došlo do određenih nesporazuma nema nikakve dileme da će vijećnici iz ove tri stranke u narednom periodu djelovati zajednički i u jednom bloku u Gradskom vijeću Zenice. Bilo koja vrsta koaliranja sa SDA ne dolazi u obzir, naglašavaju u zajedničkom saopćenju.

“Tvrdnje kako je došlo do raspada ‘građanskog i lijevog bloka’ je još jedna u nizu podvala koja dolazi iz redova stranaka i pojedinaca koji se pribojavaju pregovora i saradnje SDP-a, DF-a i Naše stranke. Ovo nije prvi put da su se ovakve priče pojavile od završetka izbora i neće biti ni posljednji put, imajući u vidu da se naši razgovori nastavljaju, a tenzije unutar desnice rastu”, navodi se u saopćenju.

U međuvremenu, saradnja SDP-a, DF-a i Naše stranke je već dovela do izbacivanja SDA iz vlasti u nekoliko općina, i taj trend će se nastaviti u narednom periodu, a očekuje se da će građanske stranke imati većinu i u Gradskom vijeću Sarajeva čime će se spriječiti da SDA imenuje Gradonačelnika Sarajeva.

klix.ba

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: