Hrvatski ministri nisu trebali dolaziti u Stolac

19 11 2016
Stjepan Mesić / AA - Vijesti.ba

Stjepan Mesić / AA – Vijesti.ba

 

Bivši predsjednik Hrvatske i bivši predsjednik Predsjedništva SFRJ Stipe Mesić izjavio je da samo političke neznalice mogu misliti da bi nekakav treći entitet u Bosni i Hercegovini riješio problem Hrvata u toj zemlji, a zapravo takvu ideju zagovaraju samo oni koji žele vlast, a ne dobro svom narodu i državi.

Mesić je večeras u Sarajevu prisustvovao druženju s rukovodstvom i članovima Udruženja građana porijeklom iz Sandžaka, a tom prilikom su mu uručeni prigodni pokloni i Zlatna plaketa Udruženja koju mu je predao predsjednik Udruženja Ekrem Lekić.

U izjavi za novinare, Mesić je istakao da je u BiH danas stigao kako bi se družio sa studentima u Zenici, a da je drugi razlog dolaska u Sarajevo bilo druženje s prijateljima u Udruženju građana porijeklom iz Sandžaka.

-Drago mi je da ima ljudi koji ne zaboravljaju, kazao je Mesić pred primanje prigodnih poklona Udruženja.

Mesić je tom prilikom komentirao i aktuelne političke teme u regiji, a kazao da ideja o osnivanju trećeg entiteta u Bosni i Hercegovini nikako nije dobra, niti može donijeti rezultate.

-Oni koji se ne razumiju u politiku mogu misliti da bi treći entitet riješio problem Hrvata u BiH, ali to bi samo Hrvate dovelo na margine, a oni su konstitutivni narod. Druga stvar je da bi, ako se već i govori, to trebalo zagovarati u Semberiji gdje su Hrvati bili većina. Očito je da ovi koji to zagovaraju samo žele vlast, kazao je Mesić.

Komentirajući lokalne izbore u BiH, Mesić je kazao da i sam spada među one koji su nezadovoljni izbornim procesom kako je on organiziran u Srebrenici, jer se tamo desio najveći zločin i genocid.

Komentirajući situaciju u Stocu, Mesić je kazao da hrvatski ministri nisu trebali posjetiti Stolac zbog jednog incidenta kojim treba isključivo da se bave nadležne institucije BiH, piše Anadolija.

(Vijesti.ba / AA)

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: