Vučić poručio Hrvatskoj: Razumjeli smo poruku koju nosi postavljanje Ante Gotovine za savjetnika za nacionalnu sigurnost

18 11 2016

Srpski mediji tvrde da je Gotovina sudjelovao u udruženom zločinačkom pothvatu čiji je cilj bilo protjerivanje srpskog stanovništva iz Republike Srpske Krajine

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL, Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL, Dino Stanin/PIXSELL

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić izjavio je u petak da ne želi rušiti odnose s Hrvatskom, ali da Beograd razumije poruku službenog Zagreba i odluku da bivšeg haaškog optuženika generala Antu Gotovinu imenuje za savjetnika hrvatske Vlade.

– Razumjeli smo poruku koju nosi postavljenje Ante Gotovine za savjetnika za nacionalnu sigurnost u Hrvatskoj – izjavio je Vučić tijekom posjeta Novom Sadu. Srbijanski premijer kazao je kako je “sasvim izvjesno da Srbi, prije svega prognani Srbikoji su živjeli na području Krajine i Hrvatske, ne mogu biti sretni” zbog toga.

– Ja ne želim rušiti odnose s Hrvatskom, dviju vlada i zemalja, ali razumjeli smo poruku postavljanjem Gotovine – naglasio je Vučić komentirajući imenovanje Ante Gotovine za savjetnika ministra obrane Damira Krstičevića.

Vučić je prije više puta ukazivao na različita stajališta u Srbiji i Hrvatskoj o akciji Oluja i njezinim sudionicima, među ostalim i o generalu Gotovini, te o stradanju i progonu Srba kao posljedicama akcije Oluja. – Očekujete li da čujete pozitivne riječi u Srbiji o generalu Gotovini? U Hrvatskoj se slavi ‘Oluja’, a kod nas je to najtužniji dan, kad je protjerano 250.000 ljudi s ognjišta – izjavio je svojedobno Vučić, ocijenivši da se, unatoč različitim pogledima na prošlost, Srbija i Hrvatska trebaju okrenuti budućnosti.

Vučićeva Srpska napredna stranka (SNS) prije nekoliko dana je postala pridruženi član Europske pučke stranke (EPP), uz suzdržano stajalište HDZ-a, koji je otprije član EPP-a.

Vecernji.hr,
18.11.2016

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: