Ljajić u šoku – Zaprepašteni smo Vučićevom izjavom!

18 11 2016

ljajic-vucic-616x416

Novi Pazar – Sandžačka demokratska partija ocijenila je danas da je narodni poslanik Muamer Zukorlić u svojim nezakonitim radnjama od početka imao prećutnu podršku iz samog vrha vlasti Srbije.

Partija čiji je osnivač Rasim Ljajić, potpredsjednik vlade i predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS), u saopštenju za javnost izrazila je “zaprepašćenje” izjavom premijera Aleksandra Vučića da ne želi nikakve sukobe u Sandžakum već da želi da mirnim putem i razgovorima riješi nastalu situaciju.

Premijer je, na temu nelegalne imovine bivšeg muftije Muamera Zukorlića u Novom Pazaru, rekao da neće sukob pravoslavaca i muslimana.

“To ne znači da svaki musliman može da radi nešto je protivzakonito, ali dajte nam način da vidimo kako ćemo da primjenimo zakon i da pokušamo da pronađemo taj način, a ne da ulazimo u rat i u sukobe”, kazao je Vučić.

On rekao da “neće da pošalje 1.000 žanrdarma da bismo se tukli sa muslimanima” i da “ne želi krvoproliće u Srbiji”.

“Mislite li da će muftija da pusti da mu to tek tako neko sruši (objekat) bez prisutnih 5.000 ljudi? Pa neće i već vam je to rekao i sada ja pitam da me posavjetujete kako da to srušimo”, rekao je premijer.

SDP je tim povodom saopštila da su “definitivno pale maske i dobro je da se konačno zna da je SNS izabrao Muamera Zukorlića za svog partnera”.

Partija koja čini okosnicu skupštinske većine u Novom Pazaru premijerov stav smatra veoma štetnom za buduće medjupartijske odnose.

“Ako su za premijera mjerilo i argumentacija broj ljudi, a ne zakoni ove države – onda ga pozivamo da dodje u Novi Pazar na skup koji ćemo organizovati u decembru, pa neka vidi ko koliku podršku ima”, navodi se u saopštenju SDP-a.

 

sandzakpress.net, radioplus

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: