Sud zamrznuo imovinu Eseda Radeljaša i Jasmine Horo

17 11 2016

Kantonalni sud u Sarajevu

Arhiv / Vijesti.ba

Arhiv / Vijesti.ba

 

Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo za “zamrzavanje” imovine osumnjičenima Esedu Radeljašu i Jasmini Horo, za koju postoji osnovana sumnja da je pribavljena počinjenjem krivičnih djela.

Dakle, prema osumnjičenom Esedu Radeljašu određena je privremena mjera zabrana otuđenja ili opterećenja stambeno-poslovnog objekta i dvorišta u Sarajevu, dok je prema osumnjičenoj Jasmini Horo određena mjera zabrane otuđenja ili opterećenja stana u Sarajevu.

Osumnjičenima se stavlja na teret počinjenje koruptivnih i drugih krivičnih djela, uključujući i pranje novca, a sve u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi na štetu budžeta Općine Novi Grad.

Jasmini Horo, pomoćnici bivšeg načelnika Općine Novi Grad Damira Hadžića određen je pritvor zbog opasnosti od utjecanja na svjedoke, uklanjanja dokaza, ponavljanja krivičnog djela i opasnosti da bi njenim boravkom na slobodi došlo do uznemiravanja javnosti, saznajemo iz Tužilaštva KS.

Ona je osumnjičena da je kao član organizovane kriminalne grupe nezakonito knjižila i vodila kupoprodaju nekretnina na području Kantona Sarajevo.

Radeljaš i još tri osobe su u okviru akcije “Blok” zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela zloupotrebe položaja ili ovlasti u vezi s krivičnim djelom pranja novca i davanja dara i drugih oblika koristi uhapšeni 9. novembra.

 

(Vijesti.ba / Klix)

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: