U MOSTARU SE OKUPLJAJU BIVŠI ČELNICI „HERCEG BOSNE“: Prlić, Stojić i Ćorić „opravdano odsutni“

16 11 2016

Svoj dolazak na neformalnu sjednicu u povodu osnutka “Hrvatske zajednice Herceg Bosne” potvrdilo je 14 dužnosnika i ministara, dok su drugi izostanak opravdali neodgodivim obvezama.

herceg_herceg

Četrnaest ministara i bivših dužnosnika u Vladi takozvane Hrvatske Republike Herceg Bosne okupit će se sutra u Mostaru, prvi put nakon rata, te će održati neformalnu sjednicu u povodu osnutka Hrvatske zajednice Herceg Bosne u Grudama 1991. godine, doznaje “Večernji list” od organizatora.

Svoj dolazak potvrdilo je 14 dužnosnika i ministara, dok su drugi svoj izostanak opravdali neodgodivim obvezama.

prlic-epa-promo_0

Nekoliko njih je preminulo, dok se bivši premijer Jadranko Prlić, Bruno Stojić i Valentin Ćorić nalaze u haaškome pritvoru gdje očekuju drugostupanjsku presudu.

Svoj dolazak su, kako navodi “Večernji list”, potvrdili  bivši ministri i zamjenici ministara u Vladi Vlado Šoljić, Ilija Kožulj, Ivan Čuljak, Ile Krezo, Jozo Marić, Mile Akmadžić, Zulfo Robović, Željko Obradović, Drago Bilandžija, Neven Tomić, Nikola Antunović, Marinko Bošnjak, Slobodan Božić i Ivan Vrankić. Kako stoji u najavi, pozvani su svi oni koji su bili članovi Vlade „HR HB“ u različitim razdobljima.

prlic_hag

“Zajednički interes za boljitak našeg hrvatskog naroda u kritičnom razdoblju nas je zadesio u radu u Vladi HR HB. Svjesni smo da danas nismo potpuno jednakih mišljenja i pogleda na stvarnost u BiH i načine rješavanja otvorenih pitanja, ali, smatramo prevažnim istaknuti da smo svoje dužnosti u Vladi HR HB obavljali časno i predano koristeći svom narodu i radeći u interesu Bosne i Hercegovine, domovine triju jednakopravnih naroda i drugih koji u njoj žive”, navodi se u pozivnici.

Slobodna Bosna

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: