Opozicija napustila sjednicu Općinskog vijeća Centar: Većina ne vjeruje sama sebi, prekršili procedure da bi obezbijedili svoje interese!

16 11 2016

dsc_3595-1068x710-1068x710

Vijećnici i vijećnice Naše stranke, Socijaldemokratske partije BiH, Demokratske fronte, Građanskog saveza i Stranke penzionera-umirovljenika napustili su sjednicu Općinskog vijeća Centar nakon što su više puta upozorili na povredu Statuta i Poslovnika. Oni upozoravaju da se iz današnje sjednice jasno vidi kakvu će politiku voditi blok SDA-SBB u naredne četiri godine u ovoj sarajevskoj općini.

“Očigledno da uspostavljena većina, formirana zahvaljujući nesigurnoj većini, želi započeti svoj rad u Općinskom vijeću Centar kršeći procedure i djelujući netransparentno. Danas su to pokušali uraditi i na osnovnim pitanjima poput dogovora oko formiranja Komisije za imenovanja. Naime, za Komisiju je trebalo biti održano tajno glasanje u skladu sa Statutom, ali su pripadnici bloka predvođenog SDA-SBB tražili praktično javno glasanje, prvenstveno kako bi kontrolisali svoju većinu, u koju izgleda ni oni nisu sigurni. Većina ne vjeruje sama sebi, prekršili su procedure kako bi obezbijedili svoje interese i dogovore koje su napravili”, složni su u građanskom bloku.

Građanski blok u Centru koji okuplja Našu stranku, SDP, DF, GS i SPU, poručuje da neće dopustiti donošenje odluka protivnih Statutu te će zajednički djelovati protiv interesima vezane vladajuće većine u novom sazivu Općinskog vijeća Centar.

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: