Promocija zbirke pjesama „Điđarije moje mašte“

14 11 2016

promocija-za-web-1-1-768x576

U organizaciji JU Centar za kulturu i informisanje – Gradske biblioteke Srebrenik, u prostorijama srebreničkog Doma kulture održana je promocija zbirke pjesama „Điđarije moje mašte“, autorice Atife Pašanbegović-Sendić iz Zenice.

O ovoj zbirci pjesama, pored same autorice, na promociji su govorili mr. Fikreta Jašić iz Srebrenika i pisac Ilija Matić iz Slavonskog Broda u Republici Hrvatskoj. Ova pjesnička zbirka, rečeno je na promociji, je kod, složeni znak koji nas uvodi u mikrokosmos znakova, označitelja i označenog. Bogata sintaksička orijentacija ove zbirke nudi nam i konotira složenu semantičku orijentaiciju, u kontekst, u horizonte očekivanih značenja i poruka.

Čitajući „Điđarije moje mašte“, rečeno je na promociji, pred nama se ta igra slova, fonema, leksema, rečenica i stihova pretvara u viđenje, u prepoznatljive sfere življenja, u pjesnički svijet koji je nalik nekom, nama već viđenom svijetu. Stihove iz ove zbirke, pred velikim brojem ljubitelja pisane riječi, govorili su članovi Kluba čitalaca Gradske biblioteke Srebrenik.

Atifa Pašanbegović-Sendić rođena je u Livnu 1974. godine, gdje je i živjela do 1994. godine. Danas živi i stvara u Zenici, a pisanjem se bavi od svoje pete godine.

radiosrebrenik.ba

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: