Kosovo dobilo međunarodni pozivni broj 383

14 11 2016

Sporazum Prištine i Beograda

Ilustracija

Ilustracija

 

Beograd i Priština postigli su dogovor o telekomunikacijama prema kojemu će Kosovo dobiti svoj pozivni broj, a Telekom Srbije privremenu dozvolu za rad na Kosovu.

Prema postignutom sporazumu, Međunarodna unija za telekomunikacije dodijelit će Kosovu međunarodni pozivni broj 383, javili su kosovski mediji.

“Naša država imat će svoj telefonski kod kao i sve zemlje. Imat će puni suverenitet nad svojim telefonskim kodom, dok će svi pozivni brojevi koji su se koristili do sada, kao što su 381, 377, 386, biti van upotrebe”, izjavila je ministrica za dijalog u kosovskoj vladi Edita Tahiri.

Kada je u pitanju poslovanje Telekoma Srbije na Kosovo, Tahiri je kazala kako će taj operater dobiti privremenu i ograničenu dozvolu te da će biti registriran prema zakonima Kosova.

Direktor srbijanskog ureda za Kosovo i Metohiju Marko Đurić za RTS je izjavio kako će prijelazno razdoblje trajati dvije godine, nakon čega će biti raspisan natječaj za sve mobilne operatere na cijelom području Kosova na kojem će, kako je najavio Đurić, sudjelovati i Telekom Srbije.

“Tamo gdje se sada ‘hvata’ signal Telekoma Srbije ‘hvatat će’ se i ubuduće. Mi sasvim sigurno naše resurse, naše bazne stanice, čvrsto zadržavamo u našim rukama. Nitko ne može uraditi bilo što protiv naše volje”, dodao je Đurić.

(Vijesti.ba / FENA)

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: