Stabilnost BiH žrtva je nastavka politike udruženog zločinačkog poduhvata Herceg-Bosne

13 11 2016

KRUG 99

Foto: Vijesti.ba

Foto: Vijesti.ba

 

Politika udruženog zločinačkog poduhvata Herceg-Bosne se nastavlja, a najveće žrtve toga su BiH i njena stabilnost, ali i Hrvati u našoj zemlji, jer ih je statistički gledano, u BiH manje nego što ih je bilo, upozoreno je na današnjoj sesiji Asocijacije nezavisnih intelektualaca “Krug 99”, javlja TV1.

Tema sesije je “Nastavlja li se politika udruženog zločinačkog poduhvata HRHB?”.

“Što se tiče udruženog zločinačkog poduhvata, to nije politička, nego pravna kvalifikacija. To ima svoju svrhu, a ona je pritisak na sudstvo, te na Sud u Hagu koji treba da donese presudu za Jadranka Prlića i druge”, istakao je  viši kustos, koautor knjige “Hrvatska Republika Herceg-Bosna” Mesud Hero.

Član Predsjedništva Mostarskog kruga Edin Batlak kaže da ljudi koji žive u Hercegovini osjećaju opasnost i teškoće koje su se nadvile nad BiH.

“Federalizacija je smrt BiH. To je završetak ratnog cilja, odnosno da se on što je pokušano u ratu uradi politički u miru. To bi značilo smrtnu presudu najvećem narodu u BiH, jer bi završio poput Gaze u Palestini. Volio bih čuti od probosanskih lidera šta to čine i zašto se stalno bavimo ovom temom”, naglasio je Batlak.

On smatra da će u ovoj priči najodgovorniji biti oni koji za sebe kažu da su probosanska strana.

Komunikolog, autor knjige “HVO – Sarajevo” Mario Pejić mišljenja je da je reanimiranje Herceg-Bosne uvrjedljivo za svakog Hrvata koji, kako kaže, drži do sebe.

“Hrvati bi prema tom konceptu ostali izvan granica nacionalne zajednice i postali bi nacionalna manjina”, upozorio je on.

(Vijesti.ba)

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: