Počinje izgradnja i shopping centra: Evo kako će izgledati stambeni kompleks Sarajevo Waves na Ilidži

12 11 2016

FOTO I VIDEO/KUVAJTSKA INVESTICIJA OD 50 MILIONA DOLARA

kil582705e6-b6dc-4c01-97a2-5ff10a0a0a66-sarajevo-waves-preview

Smješten na Ilidži, Sarajevo Waves stambeni kompleks sastoji se od pet stambenih blokova.

U prostorijama kompanije Comapct Invest upriličeno je potpisivanje sporazuma sa građevinskom firmom Butmir Ilidža koja će biti izvršilac radova i na zgradi Shopping centra Sarajevo Waves. Sporazum su potpisali ispred Compact Investa, savjetnik direktora Moussa Fattah i Lejla Hasibović izvršna direktorica kompanije Butmir. Vrijednost investicije je oko dva miliona KM, radovi na pripremi gradilišta su u toku i počinju iduće sedmice
Edina Muslić, glasnogovornica kompanije Compact Invest kazala je kako se radi o kuvajtskoj investiciji vrijednoj 50 miliona KM, u okviru koje je do sada završena jedna od zgrada.

“Kako je već poznato Butmir je bio izvođač radova na Sarajevo Waves 1, za koji smo dobili nagradu za najbolju realizaciju. Isto to očekujemo i od buduće saradnje”, kazala je Muslić.

Shopping centar će imati tri sprata, a sa domaćom kompanijom Amko Komerc već je potpisan ugovor o smještaju. Također, u okviru ovog objekta planirana je i gradnja restorana, igraonice za djecu ali i drugi atraktivnisadržaji.

 

il582706e7-da00-4890-8837-60810a0a0a66-sarajevo-waves1-previeworg

 

„Već od marta naredne godine najavljujemo izgradnju i druge stambene zgrade, Sarajevo Waves 2. čija prodaja stanova će početi odmah nakon izdavanja građevinske dozvole“, kazala je Edina Muslić.
Potpisivanju je prisustvovao i načelnik Općine Ilidža, Senaid Memić, a vlasnik  kompanije Compact Invest je prof. Dr. Fahad Alkhannah.

Smješten na Ilidži, Sarajevo Waves stambeni kompleks sastoji se od pet stambenih blokova. Kako projekat u konačnici treba izgledati možete vidjeti u videu;

 

 

(DEPO PORTAL/em)

 

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: