Nove limuzine za bh. političare: 114 automobila za 5,1 milion KM

12 11 2016

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i Ministarstvo vanjskih poslova raspisali su postupke za izbor najboljih ponuđača za nabavku motornih vozila.

sluzbena-vozila-696x456

Tako će Predsjedništvo BiH u narednom periodu nabaviti još jedno vozilo za ovu instituciju. Prema dostupnim informacijama, bit će nabavljeno motorno vozilo srednje klase za potrebe, a tender je raspisan do 12. decembra ove godine. Procijenjena ukupna vrijednost ugovora je 49.900 KM bez PDV-a, javlja N1.

U isto vrijeme, potrebu za novim vozilima iskazalo je i Ministarstvo vanjskih poslova naše države. Tender za je raspisan 2. novembra, a informacije od broju automobila, kategoriji i cijeni nisu poznate.

Podsjetimo, ranije je član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić kupio luksuzni automobil Audi A8 Long 4.2 TDI Quattro Triptonic. Vrijednost automobila je 170.846,15 KM bez PDV-a.

Na ovaj način, Ivanić je upotpunio seriju automobila marke Audi koje u kojima se od ranije voze Bakir Izetbegović i Dragan Čović. Zašto je nabavio tako skup auto odgovara:

“Imao sam auto koje je prešlo 230 do 250 hiljada kilometara, davno je prevazišlo ta pravila oko nabavki, tako da su ispoštovani svi uslovi kakvi su bili do sada”.

Iako pojedini građani nemaju osnovnih uvjeta za život te jedva spajaju kraj s krajem, onima koji odlučuju o njihovoj sudbini itekako je stalo da se voze u u udobnim četverotočkašima. Od 18. septembra do 18. oktobra vlasti raspisale 25 tendera, za nabavku 114 vozila. Za njih izdvajaju 5,1 milion KM.

fokus.ba

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: