Dvije nijanse zelene: Nezadovoljnici iz SDA formiraju svoju listu

12 11 2016

Sutra se u Sarajevu održava “neformalni sastanak” bivših SDA-ovaca. Ipak, izvori BNN-a tvrde da je to nastavak već dobro započete priče o formiranju nezavisne liste bivših i sadašnjih SDA-ovaca kako bi na izborima 2018.godine pokušali od SDA preoteti što više glasova. Senad Šepić će, nakon 18 godina ustoličenja u SDA i preko SDA u raznim parlamentima, ministarstvima, komisijama i asocijacijama uskoro otpočeti formiranje vlastite političke stranke u kojoj će, prema dosadašnjim informacijama, svoje mjesto naći Amra Babić, Fuad Kasumović, Ibrahim Hadžibajrić i još nekolicina doskorašnjih SDA-ovaca. Iza njihovog političkog projekta, kako doznajemo, stoji finansijski i medijski Bakir Alispahić, lice sa Crne američke liste, bivši optuženik za terorizam, lice koje se sumnjiči za politička ubistva i dovodi u vezu sa najgorim oblicima kriminala.

senad_sepic_-_radna_foto

Senad Šepić je nekada bio stipendista SDA koja je pomogla čak i njegovo školovanje. Potom je osam godina bio član Predsjedništva SDA, kada je mogao uticati na odluke ove stranke. Zatim je pet godina sjedio u Parlamentu Federacije BiH, a onda je bio i zamjenik ministra civilnih poslova BiH u Vijeću ministara BiH odakle je, itekako, mogao ispraviti krive politike SDA kojih se sjetio tek danas.

Šepić je posljednjih 6 godina u Parlamentu BiH, a tek zadnjih godinu dana kritikuje SDA zbog pogrešnih političkih odluka. Dakle, Šepić će, kada završi ovaj mandat u državnom paralamentu navući 8 godina staža u ovoj bh.instituciji te će ukupno imati staž od 16 godina na budžetskim jaslama koje je obezbjedio od SDA.

Budući da je rođen 1977.godine Šepić je, dakle, od svoje 25 godine na vrhunskim platama i budžetskim jaslama te njegovo govorenje o promjenama ima smisla tek ukoliko se promijeni politika koja ljude, kao što je Šepić, drži gotovo dvije decenije na vrhunnskim platama bez ikakvog rezultata.

Od medresalije iz Krajine, Šepić je danas vlasnik stana od 270.000KM, zemljišta od 17.000KM te dva auta u vrijednosti oko 50.000KM i kritičar je politike SDA koja je, zaista kriva, jer godinama iznjedruje razne šepiće koji vrhunski naplaćuju svoje “dušebrižništvo” od kojeg ova država nema ama baš ništa.

S obzirom da je Šepić na izlaznim vratima SDA, koja gotovo sigurno gubi izbore 2018.godine, on se odlučio da skupa sa nekolicinom doskorašnjih SDA-ovaca formira političku listu s kojom bi na izborima 2018.godine pokušao preoteti veliki broj glasova SDA i tako skupa sa svojim prijateljima ostati na vlasti na koju su, nakon desetak godina boravka u njoj, očito navikli.

Iza ovog projekta stoji niko drugi do još jedan doskorašnji SDA-ovac Bakir Alispahić koji, nakon što je od SDA dobio milione KM tenderskog, budžetskog novca (preko 12.000.000KM), te nakon što ga je SDA štitila od krivične odgovornosti za politička ubistva i ratne zločine, odlučio se razići sa istom jer mu nije dozvolila da preotme i vojnu industriju vrijednu na stotine miliona KM.

Otada Alispahić, kao lice sa Crne američke liste i bivši optuženik za terorizam, te lice koje se spominje u najgorim optužbama za ubistva i pljačke, radi na razbijanju SDA iznutra i to najviše preko nezadovoljnog SDA-ovca Šemsudina Mehmedovića koji je najviše “pomogao” da SDA izgubi izbore u Ze-Do kantonu (Zenica, Visoko, Breza) odakle i kreće nukleus nove političke opcije koju, trenutno, medijski zastupaju Šepić, Fuad Kasumović ali i Mehmedović pod firmom “Bolje SDA”.

Mehmedovićev pulen Šepić trenutno zastupa opciju unutrašnje “demokratizacije SDA” što bi, kada bi se zaista dogodilo, prvo na političko dno povuklo razne šepiće i mehmedoviće koji su lice i naličije SDA već 20-tak godina za koje vrijeme, osim ličnog boljitka, nisu učinili nikakav značajan korak da BiH postane bolje mjesto za življenje.

Formiranje nove “nezavisne liste” nije ništa drugo nego formiranje SDA-ove inačice od ljudi koji nisu zadovoljni trenutnim pozicijama ili su, pak, svjesni da ih na narednim izborima neće biti u obimu u kojem bi željeli pa se na vrijeme pozicioniraju kako bi politički preživjeli i nastavili da uspiješno žive na budžetskim jaslama kritikujući vlast koje su i sami apsolutni dio već gotovo dvije decenije.

Redakcija BNN.BA
Izvor: BNN.BA
11.10.2016

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: