Ko je Lejla Fazlagić, sutkinja za koju je izdat nalog za hapšenje?

11 11 2016

Vrše se pretresi imovine u Hrvatskoj

l5825b9e9-a9d8-40d0-bd0c-69130a0a0a64-lejla-fazlagic1222-718x446

 

U okviru akcije “Pravda” u kojoj je uhapšeno oko 20 osoba, trenutno traje i pretres nekretnina sutkinje Lejle Fazlagić.

Ime bivše sutkinje Lejle Fazlagić nije prvi put u medijima. Ranije je dovođena je u vezu sa SDP-om. Ona je bila sutkinja u ostavinskom postupku nakon smrti Adila Zulfikarpašića. Sumnjalo se da je upravo ona odigrala ključnu ulogu u tome da se prikrije nestanak višemilionske imovine koja je pripadala Zulfikarpašiću, a sa čim je povezivan bivši lider SDP-a Zlatko Lagumdžija.

Također, sutkinja Lejla Fazlagić prije rata bila je udata za proslavljenog igrača FK Sarajevo Husrefa Musemića. Brak je potrajao godinu-dvije i okončan je pod dosta mučnim okolnostima.

Provela je rat u izbjeglištvu, a nakon povratka u BiH angažirana je u jednoj od mnogobrojnih međunarodnih institucija zaduženih za “reformu pravosuđa”.

Posljednji institucionalni brak imala je sa bh. diplomatom Mirzom Pašićem. Nakon kratkotrajnog braka s diplomatom Pašićem, gospođa Fazlagić zaposlila se u Općinskom sudu u Sarajevu.

U svoj kabinet, kao pripravnicu u tom poslu, zaposlila je svoju pastorku Unu Cerić, suprugu fudbalera Albina Pelaka, čija je majka Mihrija Pelak zbog nezapamćenih prevara u kupoprodaji stanova i nekretnina pravomoćno osuđena na 20 godina zatvora.

Zanimljivo je, dapače, jako zanimljivo, da firmu “Cenex”, koja se spori oko desetak miliona maraka sa FDS-om, i Mihriju Pelak zastupa isti advokat – Mirsad Karača.

Nakon što je najurena iz stana svog kratkotrajnog muža Pašića, reformisana sutkinja Fazlagić je dobila četvorosoban stan u sarajevskom naselju Malta – Ulica Sakiba Nišića – simboličan znak pažnje Alije Delimustafića za nju i usvojenu kćerkicu.

U međuvremenu se snalažljiva, adaptabilna sutkinja Lejla smjestila kod novog čovjeka svog života Gorana Cerića, čiju je kćerku, Unu Pelak-Cerić promptno uposlila kao svoju savjetnicu-pripravnicu.

 

Dnevni Avaz,
Autor: Redakcija,
11. 11. 2016

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava / Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava / Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava / Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava / Promijeni )

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: