INCIDENT NA SUSRETU HRVATSKOG GENERALSKOG ZBORA: Željko Glasnović žestoko i prostački izvrijeđao Vladimira Šeksa, pa otišao sa sastanka

10 11 2016

OKO HRVATA U BIH

Vladimir Šeks,  Željko Glasnović, Foto: Darko Tomaš, Damjan Tadić/Hanza Media

Vladimir Šeks, Željko Glasnović, Foto: Darko Tomaš, Damjan Tadić/Hanza Media

 

Susret članova Hrvatskog generalskog zbora s najvišim ratnim zapovjednicima HVO-a svih zbornih područja u Bosni i Hercegovini, koji je u utorak održan u Zagrebu, a na kojem su zapovjednici referirali o položaju hrvatskog naroda u BiH i o položaju branitelja HVO-a, zasjenio je sukob saborskog zastupnika Željka Glasnovića i Vladimira Šeksa.

Kako su nam ispričali neki od sudionika sastanka, Glasnović je u jednom trenutku konstatirao kako hrvatski narod u BiH u miru gubi teritorij koji je osvojio u ratu. U tom kontekstu spomenuo je područje Jajca, srednje Bosne, Posavinu. Za to je optužio hrvatsku politiku, ali i HDZ. Te konstatacije iznervirale su Vladimira Šeksa koji je Glasnoviću rekao da laže. Glasnoviću je to bio okidač za žestoki pa i, kažu nam svjedoci, prostački napad na Šeksa.

“Glasnović je planuo i žestoko izvrijeđao Šeksa. Nakon što je rekao svoje, napustio je sastanak. Šteta što se to dogodilo jer sastanak je sazvan kako bi se pokušalo naći načina pomoći Hrvatima u BiH koji su u gotovo katastrofalnom stanju. Umjesto toga, mi se ponovno svađamo i dijelimo”, rekao je jedan od sudionika sastanka.

Na kraju sastanka ipak je usvojeno nekoliko zaključaka. Među ostalim, Vladi predlažu da pronađe način financiranja obrane i pomoći obiteljima progonjenih pripadnika HVO-a, da se otvori istraga o nezakonitom korištenju i manipuliranju dokumentima, a Saboru predlažu tematsku sjednicu o položaju hrvatskog naroda u BiH.

Jutarnji.hr,
Krešimir Žabec,
10.11.2016

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: