Slavna holivudska glumica “seli se u Sarajevo” zbog Trumpove pobjede

9 11 2016

Predsjednički izbori u Sjedinjenim Američkim Državama su završeni i cijeli svijet je iznenađen pobjedom Donalda Trumpa. Iako novom predsjedniku stižu čestitke sa svih strana, mnogo je onih koji su ogorčeni pobjedom Trumpa na izborima.

Foto: EPA

Foto: EPA

 

Veoma je zanimljivo cijeli dan pratiti društvene mreže, na kojima vlada prava bura komentara za i protiv Donalda Trumpa, a čak su se pojavile i neke neformalne grupe koje žele otcjepljenje pojedinih država iz sastava SAD-a zbog njegove pobjede na izborima.

Interesantan je bio podatak da je sinoć konstantno padala stranica kanadske imigracione službe, a kako su navodili pojedini mediji razlog je bila upravo Trumpova pobjeda koja je “primorala” državljane SAD-a da traže državljanstvo u drugim zemljama.

Brojne poznate ličnosti najavile su da će, zbog Trumpove pobjede, otići iz SAD-a, te se među njima našla i slavna holivudska glumica Meryl Streep, koja je već odavno najavila da u slučaju Trumpove pobjede odlazi iz svoje države i seli se u Sarajevo. Takve informacije potvrdio je Danis Tanović još u februaru prilikom razgovora s medijima po povratku s prestižnog 66. Berlinalea, na kojem je osvojio nagradu Srebreni medvjed za film Smrt u Sarajevu.

Tanović je tada kazao kako je Meryl Streep oduševljena njegovim filmom i kako je dobio sjajne kritike od nje, a zatim izrekao jednu rečenicu koja je danas u potpunosti aktualizirana.

“Čovjek samo čita loše vijesti, a treba insistirati na onim dobrim. Ima lijepih stvari. Clive Owen je rekao da će doći u Sarajevo, a Meryl da će pobjeći ovdje ako pobijedi Trump“, izjavio je za medije tom prilikom Danis Tanović.

Radiosarajevo.ba

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: