Prof.dr. Mehmed Jahić kritički i alarmantno upozorava: „ Bogate se kroz funkcije jer su na njih došli kao fukara“

9 11 2016

VLADA FADILA NOVALIĆA DOVELA FEDERACIJU DO PONORA

d5822f4c0-6060-4ddd-936d-45d30a0a0a6c-profa-690x480
Prof. dr. Mehmed Jahić

Gotovo da nema sedmice, da ne kažemo dana, a da nas Vlada FBiH ne iznenadi, naravno, negativno nekom svojom „najnovijom“ odlukom ili potezom. Počelo je sa toplim obrocima i njihovim oporezivanjem bez dogovora sa poslodavcima, nastavilo se najavom oporezivanja ličnih dohodaka i novih nameta koji će i ovako ekonomski uzdrmano društvo gurnuti stepenicu niže. Reklo bi se kad god pomislimo da smo dotakli dno, iz Vlade se potrude da nas demantuju i pokažu kako može biti još gore.

Ništa novo nećemo reći ako se pozovemo na mišljenje stručnjaka i kažemo kako je Vlada premijera Fadila Novalića pokazala nestručnost i nekompetentnost na mnogim poljima, te da je za svoje vladavine Federaciju i njene građane dovela do ivice. Ponor se, već rekosmo, nazire, a reformska agenda i njena ad hoc provedba pretvorila se u tlačenje većine od strane manjine. Dakle, nesnalaženje je blaga definicija onoga što nam Novalić, minsitrica financija Jelka Miličević i ini ministri serviraju kontinuirano.

A, zašto je to tako najplastičnije i najkonkretnije je objasnio prof. dr. Mehmed Jahić u svom intervju za Novi.ba. Tako, prof. Jahić kirurški precizno navodi i detektuje podobnost, a ne stručnost, kao ključni momenat u kreiranju pogrešnih poteza, odlukai stavova koji dolaze, između ostalog, i iz sjedišta Vlade. U video isječku koji slijedi, prof. Jahić otvoreno ukazuje na ono što se ovdje zna dvije i pol decenije, ali se rijetki odlučuju o tome otvoreno govoriti: važne funkcije, uz časne izuzetke, doživljavaju se kao prilika za bogaćenje, kako navodi, „fukare“ tokom mandatnog perioda, a nikako kao šansa da se bh. društvo izvuče iz mulja u koji je zapalo. Slijedi profesorska lekcija u nekoliko minuta.

 

novi.ba,
9.11.2016

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: