KOMENTAR DANA: Dan RS-a, obespravljenost Hrvata, arapsko uzurpiranje u BiH…

9 11 2016

arapi09112016-600x330

 

MOSTAR – Nije problem za „bolesnika“ patiti od kompleksa veće vrijednosti. Taj je svakako sam sebi, u svojim očima i u pogledu prema zrcalu najljepši, najpametniji i najbolji u svemu… ma u svemu za što ga rođena majka i dragi Bog dadoše na ovaj svijet.

Nama Hrvatima u Bosni i Hercegovini je problem kada se stvori u nacionalnom biću i u svijesti kompleks manje vrijednosti, kada umislimo da nas jedino i isključivo od svih problema koji nas tište (a koje smo si sami sebi priredili previše puta) mogu spasiti nekakve euroatlantske integracije koje predstavljaju isključivo robovlasnički kapitalistički interes s jedne strane i preminuće domaćih resursa s druge a sve u vodstvu naših dušebrižnika kao nevinih i kompletnih vođa.

Izbjegavanje istoka i Jugoistočne Europe kao da je tu najveća zmija otrovnica jest jedna od zadaća, jer tamo je onaj što samo vreba trenutak za svoj smrtonosni ugriz i podilaženje domaćim B-H političarima što nam se u facu smiju dok nam nude obećanja o ulasku u Europu odnosno EU, kao da će nas to spasiti, a u isto vrijeme znaju da bi sudske europske procedure prvo njih zatvorile jer oni tek prikrivaju vlastiti kriminal koji je i doveo do stanja da patimo od kompleksa manje vrijednosti.

Riječi političara svakome normalnom građaninu ove države idu u tolikoj mjeri na živce da se gase televizori i radio prijamnici, ne čitaju više portali i ne slušaju rasprave u birtiji. Osim ako ste član neke od partija pa im morate po nadređenoj naredbi popušiti.

Tko je se kako deklarirao i koje godine, pitao bih najtrezvenije Hrvate ove države. Tko nas vodi, kakav to pismonoša javlja svakodnevne vijesti nama Hrvatima u Bosni i Hercegovini o Našoj obespravljenosti i ugnjetavanju od ostala dva mnogoljudnija naroda? Što su to radile političke instance Hrvata u Bosni i Hercegovini u posljednje vrijeme? Zna li se ćirilica?

Kakvim šljamom su smatrali nas Hrvate koji ne želimo vidjeti da se u svim relevantnim životnim područjima kao što je dobivanje posla okorištavaju samo podobni i nepotističko-lopovski podobnici partije koji se smiju dok idu na Svetu misu nedjeljom a do jučer su bili ateisti i još se više više smiju kada vide sirotinju izišlu iz Crkve kao zajednice vjernika ukoliko ta masa vjernika nije na njihovoj, jedinoj ispravnoj i dopuštenoj, strani, počevši od svećenika pa nadalje.

Jedino žalosno je u cijeloj priči koja se u posljednje vrijeme u Bosni i Hercegovini događa upravo činjenica da se stvarnost sakriva i pokušava preinačiti u svojevrsni OK Corall u izvedbi političkih moćnika triju konstitutivnih naroda u BiH. Najprije je Milorad Dodik imao svoj dio kolača u vidu dana RS-a koji je se jeo mjesecima, očitavajući lekciju drugim narodima u BiH i međunarodnim drkarošima u BiH da je RS nedodirljiva.

Potom su žrtve postali nevini Hrvati koji su obranili Posavinu (dio koji nije pripao zločinačkoj tvorevini po blagoslovu nepravedne i sve gluplje međunarodne zajednice, SAD-a i uz smijeh Rusije). Za mjesec ili dva, kada političke poene u dovoljnoj mjeri sakupe kvazi-hrvatski političari poput Bože Ljubića(mister „Ne dajmo mu olovku u ruku!“) nauštrb nevinih uhićenih u Orašju, potegnut će se možda priča o Arapskom proljeću u BiH i njihovom uzurpiranju zemljišta o kojem će, kao relevantni čimbenik, uz obranu od strane svojih potkupljenih i u istoj kaši nađenih ortaka, imati nešto više reći i Alija… pardon, Bakir Izetbegović kao član Muslimanskog bratstva i jedinstva u Bosni.

Svi oni bi bili, da se kojim slučajem ponovi B-H verzija francuske revolucije, na milost i nemilost jedne naprave koja je zbog svoje okrutnosti ukinuta. Zato iz dana u dan padaju glave obespravljenih, nezaposlenih, od svojih domova otišlih, žrtava samoubojstava, ali padaju i svakovečernje suze majki što jednostavno ne mogu prehraniti čak ni vlastitu djecu.

I onda se oni pojavljuju u dnevniku bilo koje televizije i govore svoje verzije priče o tome kako nije a trebalo bi biti…

Ajde, krvi ti, prestanite, politički uzurpatori. Ne tražimo i ne želimo anarhiju, samo tražimo da prestanete jer ni poznata grudska tvornica ne može pripraviti onoliko proizvoda koliko vi možete ispuštati iz vlastitog rektuma pa čak i iz usta.

dnevno.ba

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: