SDA, HDZ i SNSD jedni druge pomažu dižući nacionalizam i plašeći ratom

8 11 2016

Fuad Kasumović za TV1

Fuad Kasumović

Fuad Kasumović

 

Smatram da treba postojati partija na nivou države u kojoj su sva tri naroda legalno i legitimno zastupaljena, i ja ću uvijek podržati to. Nezavisni načelnici sa kojima sam razgovarao će podržati tu ideju jer sa ovakvim partijama imamo sistem spojenih posuda SDA, HDZ i SNSD, i oni jedni druge pomažu dižući nacionalizam i plaše ratom”, istakao je za TV1, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Već dugo vremena Zenicom ne vladaju ljudi iz Zenice nego iz Kaknja i Sarajeva daljinskim upravljačima i građani Zenice su shvatili da se s tim mora prestati, kaže Kasumović.

“Čeka me veoma težak posao. U kampanji sam rekao šta ću uraditi. Zamolio sam građane da sačuvaju brošuru u kojoj piše šta ću sve uraditi, i ja ću sve što sam obećao uraditi, a za početak reformu gradske uprave i javnih preduzeća Grada Zenice”, ističe Kasumović.

Kasumović, govoreći o mogućnim otporima prema njemu i funkciji koju će da obnaša od strane nekih političkih stranaka kaže da su onu svijesni njegove jačine i u to se se mogli uvjeriti na izborima.

“Tamo postoji stranačka mašina zaposlenih koja je ogromno opterećenje za budžet a moramo napraviti ekonomičniju i bolju gradsku upravu”, naglašava Kasumović.

Govoreći o eventualnom osnivanju nove stranke Kasumović ističe da su građani shvatili da politika ne samo SDA nego i SNSD-a i HDZ-a ne vodi nigdje osim što omladinu vodi u Njemačku. Prema tome, gdje su god građani imali alternativu, kaže Kasumović, oni su alternativu i izabrali.

“Smatram da treba postojati partija na nivou države u kojoj su sva tri naroda legalno i legitimno zastupaljena, i ja ću uvijek podržati to. Nezavisni načelnici sa kojima sam razgovarao će podržati tu ideju jer sa ovakvim partijama imamo sistem spojenih posuda SDA, HDZ i SNSD, i oni jedni druge pomažu dižući nacionalizam i plaše ratom”, kaže Kasumović.

Dodaje da nova partija, kako je shvatio gospodina Šepića koji se pominje kao jedan od inicijatora, što se tiče ustavnog uređenja, očigledno je da se u ovom vremenu ne mogu napraviti pomaci na tome planu i o tome se ne bi razgovaralo.

“Treba svim građanima reći, ustavno uređenje je takvo kakvo jeste , sada idemo raditi ono što građani BiH hoće a preko 84 posto građana hoće u EU”, kaže Kasumović.

Kasumnović smatra da potezi koje povlači Stranka demokratske akcije ne zaslužuju pažnju i podršku njega a tako ni građana BiH.

On je istakao, govoreći da je neodržavanje izbora u Mostaru posljedica stvaranja političkih komflikata i da je to bilo za očekivati kada se ima u vidu da se ne poštuju ni presude Ustavnog suda BiH.

Kasumnović je na kraju naglasio da jedina osoba koja u BiH konkretno radi na zapošljavanju jeste Angela Merkel.

“Građani ove države su čuli da će u Federaciji u naredne četiri godine, a već su dvije prošle, biti stotinu hiljada novih zaposlenih. Ja samo vidim da gospođa Merkel to ispunjava. Građanima nije rečeno da je to kod Merkelove nego su mislili da će se to desiti u BiH”, zaključio je Kasumović.

(Vijesti.ba)

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: