Kome je Dragan Čović predsjednik, ako je njegova predsjednica Kolinda Grabar Kitarović?

7 11 2016

kolinda-grabar-kitarovi-dragan-ovi-bakir-izetbegovi-mladen-ivani

Gostujući u Dnevniku Nove TV, Dragan Čović, član predsjedništva BiH, osvrnuo se na aktuelna dešavanja u Bosni i Hercegovini.

Čović je govorio o evropskom putu BiH, hapšenjima u Orašju, radu pravosudnih institucija i, kako ih naziva, parasustavom u BiH.

Hapšenja pripadnika HVO-a u Orašju za Čovića su neugodna i smatra ih političkom igrom koja ima više ciljeva.

On je tokom gostovanja kazao kako ovakvi slučajevi trebaju potaknuti iseljavanje Hrvata, posebno s područja kao što je Posavina, gdje su, kako kaže, ostale male enklave.

”Orašje je sredina koja je na samoj Savi, uz koju se vežu Domaljevac i Odžak, i to je relativno mali prostor i kad je broj stanovnika u pitanju i kad je u pitanju čitav prostor koji se jedva odupro agresiji u to vrijeme ‘92., ‘93. godine.

I danas neko te ljude koji se uredno odazivaju institucijama BiH na sve pozive… privodi. Privodite direktora SIPA-e iz prethodnog saziva, koji je prošao sve moguće provjere i kontrole institucija BiH, međunarodnih institucija na način koji je po meni apsolutno neprimjeren”- kaže Čović.

Činjenica je dalje i da samo Hrvati iz BiH žele u Evropu, kaže Dragan Čović.

Kad bi se napravilo kvalitetno istraživanje, moglo bi se pokazati da 60-ak posto, možda i nešto više ljudi u BiH želi evropski put, u NATO je ta brojka mnogo skromnija, istakao je Čović, dodavši:

”Ali kad gledamo nas koji smo nosioci izvršne vlasti, kad smo predavali našu aplikaciju za članstvo i mnogo više stvari, mogu s krajnjom odgovornošću kazati da to jedino rade Hrvati u BiH”

Izrazio je Čović i sumnju u funkcioniranje pravosudnog sistema u našoj državi, kazavši kako je i predsjednica Suda BiH ukazivala na tu činjenicu.

”Naša predsjednica Suda BiH je, također, u zadnjih pola godine kazala da postoji pravosudna mafija. Ni jedan naš glavni tužitelj nije dočekao kraj svog mandata. To, vjerovatno, ne znate. Pa i zadnji je smijenjen prošlog mjeseca. I svaki prije njega je suspendiran. To je slika BiH, odnosa i parasustava u BiH” – rekao je on.

Vaša, naša, pojmovi koji, izgleda, članu državnog Predsjedništva ne znače mnogo, pa dalje kaže i kako je naša predsjednica (Kolinda Grabar-Kitarović, op. a.) godinu slala poruke o prijateljskom odnosu.

Dakle, za Dragana Čovića kao Hrvata iz BiH, Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednica Republike Hrvatske, i njegova je predsjednica, prenosi Hayat.

Postavlja se pitanje, ako on tako misli, a predstavnik je Hrvata u državnom vrhu naše države, kome je, onda, on predsjednik ako je Kolinda i ostalim Hrvatima iz BiH predsjednica?

(MOJportal)

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: