KATOLIČKA MAFIJA U HERCEGOVINI: Svijet traži da se Čović distancira od katoličkog radikalizma

7 11 2016

Čović mora suzbiti katoličke talibane! Opus Dei i mafija pretvorili su Hercegovinu u Bosansku Siciliju

20161103152604_75320
Foto: Perić / Čović


Međunarodna zajednica će zahtijevati od Dragana Čovića da se HDZ oslobodi iz ralja mafije i distancira od katoličkog radikalizma kojeg propovijeda biskup Perić

Secesionističke politike Milorada Dodika  i Dragana Čovića  dovele su BiH do raspeća tako da mnogi analitičari tvrde da je ova ovakva država osmišljena u Daytonu na izdisaju. To posebno brine međunarodnu zajednicu koja je garant mira i stabilnosti BiH. Zbog toga nije više pitanje dana kad će međunarodna zajednica intervenirati i spasiti šta se spasiti može od ovakve države. Naravno, svi čekaju završetak predsjedničke izborne kampanje u SAD. Ali, do tog momenta, ključni faktori međunarodni zajednice kako OHR-a, PIK-a, tako i nekih zapadnih ambasada, pristupili su ozbiljnim pripremama za ovu intervenciju. Nema nikakve sumnje da je nekoliko desetina „eksperata“ FBI-a za pitanja korupcije i organiziranog državnog kriminala stiglo u BiH, iako se te informacije pokušavaju zataškati.

Sva tri nacionalna lidera Dodik, Čović i Izetbegović već „osjećaju“, a svakako i da imaju saznanja da će se nešto desiti neki oblik intervencije. Sva trojica su u različitim pozicijama i najvjerovatnije da će međunarodna zajednica, za razliku od ranijih sličnih intervencija, ovaj put djelovati drugačije. Svaki lider će dobiti svoj „domaći zadatak“ koji ultimativno mora ispuniti!

Možda će Čović biti u najtežem položaju jer će imati obavezu da ispuni zadatak koji je ravan „nemogućoj misiji“.  Od njega se očekuje da HDZ očisti od mafije i tajkuna čije je „leglo“ u Zapadnom Mostaru i Širokom brijegu, te da se distancira od katoličkih radikala na isti način kako je to učinio lider HDZ-a Plenković u Hrvatskoj.  Hrvatski analitičari procjenjuju da je došlo do otvorenog sukoba sa najopasnijom katoličkom organizacijom Opus Dei. Raspon infiltracije Opus Dei u hrvatskom društvu malo je poznat što je jedna od osnovnih karakteristika djelovanja spomenute ove (para)crkvene organizacije. Ali,  teoretičari Opus Dei opisuju kao crkvenu instituciju kojoj “hrvatska država služi samo kao oruđe u suprotstavljanju liberalnoj demokraciji Zapada”. Dobri poznavatelji prilika tvrde da su premrežili cjelokupni državni aparat – recimo, savjetnik bivšeg premijera Tima Oreškovića bio je deklarirani član Opus Dei Stjepo Bartulica – i to u ključnim resorima poput obrazovanja, zdravstva, nacionalne sigurnosti, ekonomije i pravosuđa, dok su udruge poput ‘Vigilare’ i ‘U ime obitelji’ samo vrh koplja Opus Dei.

Prema javnosti dostupnim izvještajima obavještajne zajednice, u Hrvatskoj su prisutni od 2003-e godine, a za regionalni razvoj Opus Dei bio je zadužen austrijski vikar Martin Schlag koji se povezao s tadašnjim političkim i crkvenim vrhom, te organizirao dolazak glavnog prelata Opus Dei Javiera Echevarria koji je uz podršku kardinala Josipa Bozanića održao osnivanje hrvatskog ogranka u zagrebačkom hotelu “Panorama”. Jedan od navodnih razloga tople dobrodošlice Opus Dei u Hrvatskoj bila je nikad potvrđena informacija o njihovom angažmanu u nabavci oružja u vrijeme međunarodnog embarga 1991-e. Proteklo razdoblje su iskoristili kako bi organizacijski i kadrovski ojačali, a od 2010-e regionalni vikar Opus Dei u Hrvatskoj postaje vlč. Josep Peguera.

Princip djelovanja im je načelno volonterski, ali postoje brojni izvještaji o službenim istragama protiv organizacije Opus Dei zbog financijskog iskorištavanja članstva koji ih opisuju kao “katoličke talibane”.

Mostarski biskup msgr. dr. Ratko Perić smatra se najutjecajnijom figurom bosanskih Hrvata. Svoj neprikosnoven utjecaj na Hrvate u BiH zahvaljuje upravo dobrim vezama sa ustaškom emigracijom (HOP) i ključnim figurama Opusa Dei. Karakteristika biskupa msg. Perića je da nikad nije primio nikoga od Bošnjaka, dok svaki vladara iz Hrvatske koji posjeti Hercegovinu mora „poljubiti ruku“ mostarskom biskupu kao što je to nedavno učinio i premijer Plenković.

Kakav, onda, Hrvati žele dijalog i s kim misle razgovarati o svom položaju u BiH?!

dzezar.com

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: