Ne hapse se Hrvati, Bošnjaci ili Srbi, nego se hapse osumnjičeni za ratne zločine

6 11 2016

 

irfanpar-874x492

Irfan Čengić

Ne hapse se Hrvati, Bošnjaci ili Srbi, nego se hapse osumnjičeni za ratne zločine

Nakon posljednjih reakcija  zvaničnika Republike Hrvatske i Dragana Čovića na hapšenja bivših oficira HVO-a iz Orašja, koje Tužilaštvo BiH sumnjiči za počinjene ratne zločine nad srpskim civilima, postavilo se pitanje do kad se susjedna zemlja planira miješati u unutrašnju politiku BiH, a do kada lideri aktuelne koalicije planiraju nastaviti pritisak na bh. pravosuđe.

“Nedopustivo je miješanje Hrvatske ili bilo koje druge države u unutrašnju politiku BiH. Također vidimo da Dragan Čović i drugi lideri vladajuće koalicije nastavljaju vršiti pritisak na pravosuđe u Bosni i Hercegovini i sugerisati kakve odluke treba da donosi Sud. Hrvatska, ako želi pomoći BiH i Hrvatima u BiH, neka izruči Antu Jelavića, bivšeg lidera HDZ-a, koji se tereti za privredni kriminal, kao i ubicu Vedrana Puljića koji već sedam godina izbjegava suđenje za ubistvo u BiH” Istaknuo je generalni sekretar SDP BiH, Irfan Čengić.

Primjetno je da se  svaki slučaju hapšenja osoba osumnjičeni za ratne zločin prikazuje kao napad na cijeli narod iz kojeg dolaze ti osumnjičeni.

“Ne hapse se ni Hrvati, ni Bošnjaci, ni Srbi. Hapse se osobe koje su osumnjičene za ratne zločine. Svako od njih ima priliku dokazati svoju nevinost na sudu, a oni koji to ne mogu ne trebaju prebacivati kolektivnu odgovornost na svoj narod za nedjela koja su oni činili”, dodao je Čengić.

SDP BiH

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: