Dobro je iskoristio prvih mjesec dana u Saboru: Ivan Pernar među deset najpopularnijih političara

6 11 2016

ZANIMLJIV BIRAČIMA

ivan-pernar-bbf0df24c056d6186d5a3c91d6f84fad_view_article_new

S 3,8 posto, koliko ima i Picula, nalazi se na začelju liste političara koje se doživljava pozitivno. No, Pernar je tek mjesec dana u Saboru

Ivan Pernar se već u prvom mjesecu zastupničkog mandata uspio ugurati među deset najpopularnijih političara u državi, pokazuje najnovije CRO Demoskop istraživanje. No, sa samo 3,8 posto, koliko ima i Tonino Picula, nalazi se na samom začelju liste političara koje se doživljava pozitivno, a iza njih još se nalazi tek Ivo Josipović.

Najpozitivniji političar s 24 posto potpore je premijer Andrej Plenković, dok je drugi ‘Nitko’ s 13,8 posto, a predsjednica Kitarović treća je na toj listi sa 11,7 posto. Iako je na odlasku, Zoran Milanović još se nalazi na visokom četvrtom mjestu, a među popularnima su još Anka Mrak Taritaš, Božo Petrov i Zlatko Hasanbegović.

Što se stranaka tiče, da su parlamentarni izbori provedeni početkom studenog (cijela Hrvatska jedna izborna jedinica uz izlaznost 54-60%), na ljestvici preferencija političkih stranaka vrh pripada HDZ-u s izborom od 31,5 posto (prema 30,6 posto iz listopada), dok je SDP na drugom mjestu s izborom od 25,3 posto (prema 27 posto koliko je izmjereno prije mjesec dana). Na trećem je mjestu Most s 10,1 posto (u listopadu je rejting iznosio 10,8 posto), dok je četvrti Živi zid s 4,3 posto (prema 5,4 posto iz listopada). HNS na petom mjestu bilježi izbor od 3,1 posto (u listopadu 2,8 posto), a slijedi HSS s 2,2 posto (prije mjnajpozitriesec dana 2 posto). Oko dva posto su još i Stranka Bandić Milan 365 s 2,1 posto i Pametno s 2 posto. S izborom većim od jedan posto su tri stranke: IDS (1,6%), HSP AS (1,4%) HSLS (1%). Još su dvije stranke s izborom od 0,8 posto: HDSSB i HSU (obje po 0,8%). Ostale stranke bilježe skupni izbor od 2%, dok je 11,7% neodlučnih.

vijesti.rtl.hr,
Autor: Ivan Klarić

Advertisements

Akcije

Informacije

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

w

Povezivanje na %s
%d bloggers like this: